Hovedsiden Aktivitetskalender Bli medlem Fakta om Sørlandsparken Nyheter Personalnytt Fordelsavtaler mellom medlemmer Kontakt oss Nyttige linker Nedlastingssider Næringslokaler til leie/salg Arkiv 
Flere menyvalg
 Tilbud fra Sørlandsparken - Parkdeal.no

Tilgjengelig forum

Bli medlem!
Bli medlem

VG i dag
Ingen nyheter tilgjengelig
Hovedsiden
Sørlandsparken Næringsforening ønsker å fornye seg

Vårt mål er at Sørlandsparken Næringsforening (SPN) skal være tilpasset medlemsbedriftenes forventninger, både med hensyn til hva foreningen kan tilby og hva som må til for å fremstå som en attraktiv og fremtidsrettet interesseforening. Vi ønsker fremdeles å jobbe med stor kraft mot visjonen vår: Norges mest spennende næringsparkpark! 

I den forbindelse har SPN fått med seg 6 kompetente og dedikerte medarbeidere til å jobbe i et tidsavgrenset prosjekt. Prosjektets hovedformål er å finne ut hvordan næringsforeningen bør jobbe for å ivareta medlemsbedriftenes interesser og hva som skal til for å rekruttere nye medlemsbedrifter. Videre skal prosjektet forsøke å finne ut hvordan næringsforeningen skal være et knutepunkt for informasjon, hva som kan fornyes og forbedres.  

De 6 deltakerne i Team Sørlandsparken 2018

[ Les mer ]
Sørlandsparken Næringsforening inn i styringsgruppen til ny næringsforsight for Agder

Agder skal bli Norges beste region å bo og arbeide i. For å oppnå dette trenger vi et godt kunnskapsgrunnlag for å ta de gode beslutninger framover, sier ordfører Harald Furre, som har startet utarbeidelse av en Næringsforsight for Agder.

- Kristiansand kommune har gjennom Business Region Kristiansand tatt initiativet til å få utarbeidet en Næringsforsight for Agder- Analysen skal gi et kunnskapsgrunnlag for å sikre et omstillingsdyktig og robust næringsliv i Agder, sier ordfører Harald Furre. - For å få kvalitet, forankring og et godt resultat har vi invitert inn en rekke partnere for å kunne innhente et godt kunnskapsgrunnlag som gir oss grunnlag for gode beslutninger i et 20 års perspektiv. 

- Målet er også å fremme en profesjonell dialog om videreutvikling av Agder som en fremtidsrettet, innovativ og bærekraftig region, supplerer rådmann Ragnar Evensen, kommunens representant i styringsgruppa. - Foresight-prosessen skal bidra til at kommunene i Agder blir bedre tilretteleggere for et fremtidsrettet, omstillingsdyktig og lønnsomt næringslivKristiansand kommune ønsker gjennom vår nye satsing Business Region Kristiansand å bidra til det, sier byens nye rådmann. 

Dette er et spennende og viktig prosjekt for Sørlandsparken, en av Norges største næringsparker, forteller Erik Rostoft, leder av SPN. Med sine mer enn 400 virksomheter og 6000 ansatte er det viktig å forstå fremtiden og nødvendige korreksjoner for å være relevante også fremover, fortsetter Rostoft. Sørlandsparkens vekst har skjedd fordi vi har vært kunderettet og utviklet spennende konsepter i takt med tiden og det har vi tenkt å fortsette med avslutter Rostoft.

Erik Rostoft, leder SPN, Geir Askvik Haugum, næringssjef i Kristiansand kommune og rådmann Ragnar Evensen i kristiansand kommune er blandt deltakerne i styringsgruppen

[ Les mer ]
Abrahamsen Auto AS blir Mobile Sørlandsparken

Automobil-gruppen samler alle sine bilforhandlere under ett navn - Mobile.
Vårt nye navn representerer mobilitet, pålitelighet og nye muligheter. 

Morselskapet Automobil har til nå operert med en rekke ulike navn på sine butikker og samler seg nå under en paraply med et felles navn på alle virksomhetene. Det eksisterende nettverket av forhandlere er spredt ut over hele Sør-Norge. Samtlige endrer nå navn til Mobile den 15. januar 2018. Automobil-gruppen er autorisert forhandler for i alt 10 bilmerker, herunder Citroën, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Skoda og Volkswagen. I tillegg har Mobile til enhver tid ca. 1.500 bruktbiler på lager. Anleggene utfører også alt av service og reparasjoner på de fleste bilmerker. 

Abrahamsen Auto AS blir fra 15.januar 2018 hetende Mobile Sørlandsparken, forteller salgssjef Tor Arne Myhra. Han lover minst like god kvalitet og service fremover som det Abrahamsen Auto er kjent for gjennom mange år.

Røinås Bilforretning på Fiskåtangen i Vågsbygd vil også inngå i den nye Mobile-strukturen. 


[ Les mer ]
SPN ønsker kunder og partnere

Klart for den årlige julefrokosten i Sørlandsparken

Tirsdag 19.desember har Sørlandsparken Næringsforening i samarbeid med Scandic Sørlandet, gleden av å invitere til årets høydepunkt, julefrokosten. I tillegg til god mat, hyggelig selskap og musikalsk julestemning kan Erik Rostoft, daglig leder i SPN, røpe at det blir spennende gjester i sofaen også iår. 

Det blir besøk av en lokal bedriftsleder med suksess på nett, en stor, lokal eiendomsinvestor, en toppserietrener og en en prganisasjon som hjelper barn og unge med utfordringer.

Arrangementet nærmer seg fulltegnet som vanlig, forteller Rostoft som synes at denne samlingen danner en trivelig ramme rundt årets siste dager.

Julestemning

 


Obs Bygg med nybygg i Sørlandsparken

By- og miljøutvalget i Kristiansand har med stort flertall godkjent planene om nytt Obs Bygg varehus i Sørlandsparken Øst. Langåsen ligger i Kristiansand kommune og varehuset blir liggende tett ved IKEA Sørlandets sitt bygg. 

Leder av Sørlandsparken Næringforening, Erik Rostoft, ser positivt på etableringen. ObsBygg er en kjent merkevare innenfor "gjør det sel" segmentet, sier Rostoft. Sørlandsparken er allerede en handelsdestinasjon for dette markedet og alle de store merkenavneve finnes i nabolaget. Dette betyr ennå bredere utvalg for våre mange kunder, fortsetter Rostoft.

Varehuset blir på 8000 kvadratmeter og vil gi ca. 30 nye arbeidsplasser. Det forventes ferdigstilt sent 2018 eller tidlig 2019, avslutter Rostoft.

ObsBygg kommer til Sørlandsparken

 


Servicerapport fra Sørlandsparken på medlemsfrokost 19/10

Hvordan oppleves egentlig kundeservicen i Sørlandsparken? Dette spørsmålet bør oppta de fleste virksomheter som driver her, sier Erik Rostoft, leder av Sørlandsparken Næringforening. Sammen med firmaet Konsultas AS har det vært drevet "Mystery Shopping" i nærmere 50 butikker i parken. SPN vet ikke hvor de anonyme kundene har vært og vi er svært spente på konklusjonen, fortsetter Rostoft. Konklusjonene blir presentert på medlemsfrokosten den 19.oktober. 

 


[ Les mer ]
Sørlandsparken Næringsforening inngår ny samarbeidsavtale med Advokatfirma Kjær DA

Sørlandsparken Næringsforening AS (SPN») har i dag inngått samarbeidsavtale med advokatfirmaet Kjær DA i Kristiansand. Samarbeidsavtalen gir SPNs 360 medlemsbedrifter tilgang til juridisk ekspertise innenfor generell forretningsjus og fast eiendom.

«Våre medlemsbedrifter har kontinuerlig behov for juridisk spisskompetanse på mange områder", sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN før han tilføyer: "Med Kjær som vår partner vil våre medlemsbedrifter både få dekket sine juridiske behov hos én og samme leverandør, samtidig som dette skjer på fordelaktige betingelser - og med rask service!".

Advokatfirmaet Kjær er et av de største advokatfirmaene i Kristiansand. Hos Kjær er man også godt fornøyde med å ha inngått avtalen: «Vi ønsker å forsterke vår rolle som en ledende og regional samarbeidspartner for hele næringslivet på Sørlandet. Vi er stolte av å kunne tilby våre skreddersydde tjenester til alle medlemsbedriftene i SPN, og ser veldig frem til dette partnerskapet, sier advokatene Henrik Berge, Morten Kjær Enger og Pål Stendal ifra Kjær.  

På bilder ser du Paal Stendal, Morten Kjær Enger, Erik Rostoft og Henrik Berge

[ Les mer ]
Smånytt fra Sørlandsparken på Facebook
Sørlandsparken Næringsforening ligger nå på facebook med egen side. Ved å klikke "liker" vil du motta kortinfo om aktiviteter og nyheter fra Norges mest spennende næringspark, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Du finner siden her. Vi håper siden vil kunne bli en toveiskanal mellom både foreningen, bedriftene i parken, ansatte og kunder, sier Rostoft.Lik Sørlandsparkkortet på facebook
SPN søker Kompetansepluss kurs for medlemsbedrifter i Sørlandsparken

Under en medlemsfrokost på Sørlandets Travpark, 30.august, ble planer om å søke midler til kompetansehevning innenfor salg/service og logistikk prenentert. meningen er å kjøre flere kurs gjennom våren 2018 forteller Erik Rostoft, daglig leder i SPN.

Samarbeidspartner Konsulentas AS presenterte sine planer. Firmaet har gjennom flere år kjørt tilsvarende kurs over hele Sørlandet. Tilbakemeldingene er gode og markedet for bedre salg/service er stort i Sørlandsparken mener Kirsten Olsson fra Konsulentas AS.

På medlemsmøte deltok bedrifter fra rene butikker vai tjenesteytere til rene logistikkfirmaer. Innsalget av kursene foregår i september/oktober 2017.

Interesserte medlemsbedrifter eller ansatte i disse kan kontakte foreningen for ytterligere informasjon om deltakelse. Gjennom SPN vil kurset være helt kostnadsfritt for våre medlemsbedrifter sier Rostoft.

På bildet ser du Kirsten Olsson og Andre Torkildsen fra Konsulentas AS og Erik Rostoft fra SPN

 


Nytt oversiktskart for Sørlandsparken klart

Også iår er vårt oversiktskart over Sørlandsparken oppdatert med nye bedrifter, forteller en fornøyd Erik Rostoft i Sørlandsparken Næringsforening. Opplaget er på 10.000 eksemplarer som blir distribuert til butikker over hele Sørlandsparken. Vi får gode tilbakemeldinger på kartet vårt, forteller Rostoft. mange har i tidligere år etterlyst oversikt i tank med at næringsparken utvider seg. Kartet er gratis for alle kunder.

Oversiktkart over Sørlandsparken for 2017

 


[ Les mer ]
Nytt styre i Sørlandsparken Næringsforening

Det har vært avholdt generalforsamling i Sørlandsparken Næringsforening.

Du finner oversikt over det nyvalgte styre her 

 


SPN setter fokus på trafikksikkerhet - medlemsmøte hos Skantraf 4.april 2017 Kl.08.00

Sørlandsparken har i flere tiår vært stedet hvor biler og tilbehør
har vært omsatt til kunde over hele Sørlandet. I tillegg har vi i
parken en av de største leverandører av kjøreopplæring forbl.a. yrkeskjøretøy, Skandinavisk Trafikksenter - Skantraf,

forteller Erik Rostoft, leder av SPN 

I samarbeid med Skantraf setter SPN fokus på trafikksikkerhet i 2017.
Dette gjør vi ved å invitere alle medlemsbedrifter til serie på
3 arrangementer; 2 frokostmøter og en familiedag i parken.
Gjennom disse treffpunktene får du høre mer om bl.a. sikkerhet,
økonomi ved riktig kjøring og de ulike opplæringstilbud som eksisterer.

Mdlemsfrokosten 4.april 2017 avholdes hos Skantraf i Skibåsen 25. 

 


[ Les mer ]
Sørlandsparken har temasider om MOTOR i Kristiansand Avis 30.mars 2017
Sørlandsparken har temaseksjon i Kristiansand Avis Uke 13 2017
Sørlandsparken innleder samarbeid med bloggere
TheProjectUnknown.comSørlandsparken har et rikt hverdagsliv som inneholder små og store hendelser. Hvem arbeider her? Hvilke produkter og tjenester finner vi i Sørlandsparken? Hvor ligger butikkene? Spørsmålene er mange. Sørlandsparken Næringsforening har som mål at informasjon og kommunikasjon skal ble bedre. Vi har derfor inneldet et samarbeid med boggen "The Project Unknown", forteller Erik Rostoft, daglig leder av Sørlandsparken Næringsforening. Bloggen har som formål å dele sine opplevelser fra Sørlandsparken. Det vil dukke opp både intervjuer av ansatte og produkttesting, fortsetter Rostoft.
[ Les mer ]
Beckmann etablerer seg i Sørlandsparken
Det tradisjonsrike Kristiansandsfirmaet Beckmann AS etablerer seg i Sørlandsparken. Firmaet som er en landsdekkende produsert og leverandør av skolesekker, flytter fra Navgiga til Buråsen 32. Selskapet overtar dermed lokalene hvor Bauer Energi tidligere hadde kontor.Beckmann flytter til Sørlandsparken
SPN inngår ny fordelsavtale om telefoni med Phonero
Phonero logoEt av produktenen som alle medlemsbedrifter i Sørlandsparken benytter er telefoni. Sørlandsparken Næringsforening har inngått en ny fordelsavtale med Kristiansandsbaserte Phonero. Selskapet benytter Telenors nett og har derfor god dekning. Vårt mål er å senke telefonikostnadene hos våre medlemmer, sier Erik Rostoft, daglig leder av SPN. I tillegg til en god bedriftsportalløsning, som gir svært god oversikt, tilbys nå gunstige abonnementer med ønsket datatrafikk. Regionssjef Anders Hærnes uttrykker at Sørlandsparken er et viktig markedsområde for Phonero, men sine mer enn 400 bedrifter. 
Oppdatert oversiktskart over Sørlandsparken 2016
Overiktkart over Sørlandsparken. Utgitt Juli 2016
Rekorddeltakelse på årets julefrokost i Sørlandsparken

10.desember gikk den årlige julefrokosten i Sørlandsparken av stabelen. Quality Hotel & Resort Kristiansand hadde dekket opp og serverte både god mat og juletoner. En stålende fornøyd leder av Sørlandsparken Næringsforening, Erik Rostoft, kunne konstatere at påmeldingen var rekordstor. Hele 150 hadde funnet veien til arrangementet. 

Årets gjester i sofaen var nyvalg styreleder Erik Nordahl fra Quality. Han minnet om viktigheten av at bedrifter og ansatte i Sørlandsparken står samlet og snakker med "en stemme" i de saker som gjelder reguleringer, parkeringsrglementer og bompengesaker. Deretter fulgte Per Helge Gumpen som representerer en viktig lokal familiebedrift som iår vil omsette for nærmere NOK 1,7 milliarder. Bilbransjen har hatt en godt år men står overfor mange utfordringer i fremtiden.  

Erik Rostoft fra SPN sammen med Gry og Eddie Eidsvåg fra Pøbelprosjekter under den årlige julefrokosten i Sørlandsparken

[ Les mer ]
Debatt om Sørlandsparken på TV Agder

Sørlandsparken og Kristiansand kommune ved tidligere miljøvernsjef Øystein Holvik debatterte handlekraft i- eller utenfor bysentra i serien "På Grillen". Debattserien sendes på det lokale TV Agder som når de fleste kabeltvabonnenter på Agder.

Fra debattserien På Grillen send på TV Agder i desember 2015

Du finner innslaget her. 


Lillequarten - nytt konsept i Sørlandsparken

Mosvold & Co AS som eier av bygget i barstølveien som huser Kiwi i 1.etg. har lansert et nytt konsept for 2.etg, kalt Lillequarten. Vi ser for oss en smeltedigel av små, lokale og mangfoldige virksomheter som for en rimelig inngangsbillett får tilgang til Sørlandsparkens mange besøkende, forteller Fredrik Nordland som er ansvarlig for prosjektet hos Mosvold & Co. En liten oase av dedikerte kremmere med begrensede ressurser til lokaliteter er Nordlands ønske for Lillequarten.

Vi synes konseptet er spennende og nytenkene i en av Norges største og meste spennende næringsparker uttaler Erik Rostoft, leder i SPN. Fremtidens kunder har assorterte preferanser og jeg tro derfor et slik konsept kan utfylle den storhandelen som ellers skjer i Sørlandsparken. Fordelen for drivere i Lillequarten vil være rimelig inngangsbillett til de neste 10 millioner mennesker som besøker Sørlandsparken årlig, fortsetter Rostoft.

Du kan lese mer om konseptet her. Tanken er å starte allerede i høst forteller Fredrik Nordland. 

Hvordan en intim butikk kan se ut i Lillequarten-koseptet

Ny utgave av oversiktskart for Sørlandsparken klart

I sommer lanserte SPN i samarbeid med TvendeMedia et nytt og oppdatert overikstkart for Sørlandsparken.

Kartet har et opplag på 10.000 eksemplarer og finnes i mange av våre medlembedrifter forteller Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Kartet har fått god mottakelse.

Overiktskart for Sørlandsparken 2015

 


Ny styreleder i Sørlandsparken Næringsforening

På selskapets ordinære generalforsamling i juni ble Erik Nordahl valg som ny styreleder etter Hans Almedal. Nordahl er til daglig direktør ved Quality Resort & Hotel Kristiansand og han har tidligere vært styremedlem i SPN. Jeg ser frem til å ta fatt på arbeidet med å samle Sørlandsparken til "en stemme" sier den nye styrelederen. Det er mange viktige saker som berører Sørlandsparkens vitale rammevilkår og som avgjøres i det kommende år avslutter Erik Nordahl.

Ny i styret er også Nina Gumpen Hansen som til daglig leder Gumpen Eiendom AS. Selskapet har i tillegg til mange bilforretninger også flere eiendommer i Sørlandsparken.

Erik S. Nordahl

 


Fylkesmannen i Vest-Agder negativ til tjenesteyting i Sørlandsparken

I forbindelse med høringen til prinsipper for ny reguleringsplan i Sørlandsparken har Fylkesmannen i Vest-Agder innsendt en kritisk og restriktiv høringsuttalelse. Ass. miljøverndirektør Magnus Thomassen sier bl.a. i sin høringsuttalelse "Miljøvernavdelingen gir råd om ikke å åpne for tjenesteyting i like stor grad som det legges opp til fra kommunen i høringen". Videre heter det "Miljøvernavdelingen mener kontorandelen på 25% er høy og gir et potensial for utarming av andre sentre". Fylkesmannen mener konkurranseforholdet til Kvadraturen blir utfordret. Fylkesmannen er av den oppfatning at "Rene kontorarbeidsplasser ikke bør etableres i Sørlandsparken". Et forbud mot både treningssenter og lekeland støttes videre.

Daglig leder i SPN, Erik Rostoft, mener Fylkesmannen ønsker å presse Kristiansand kommune til en mer restriktiv holdning overfor Sørlandsparken. Vi håper lokale politikere vil utfordre Fylkesmannens innblanding i lokale forhold, noe som også er klart tilkjennegitt fra dagens regjering, sier Rostoft.

Behandlingen av høringsutspill pågår i disse dager.


NOV blir medlem av Sørlandsparken Næringsforening

National Oilwell Varco har meldt seg inn i Sørlandsparken Næringsforening. Vi har mer enn 800 ansatte i våre 3 lokasjoner i Sørlandsparken forteller Tor Henning Ramfjord, administrerende direktør i selskapet. Sørlandsparken utgjør et tyngdepunkt for næringsutvikling i regionen og det er derfor naturlig at selskapet ønsker å delta på også denne arenaen, sier Ramfjord.

For Sørlandsparken Næringsforening er det viktig at en så stor og viktig arbeidsgiver ser viktigheten av å delt også i vårt felleskap, uttaler Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Både ektefeller og barn av ansatte i NOV er blant de som har sine arbeidsplasser innen handel og tjenesteyting i Sørlandsparken.


Årets julefrokost i Sørlandsparken avholdes 10.desember


Sørlandsparken Næringsforening ønsker ansatte og kunder


Julegavehandelen er igang med rekordstort utvalg


Mentorsamling i Sørlandsparken for Jobbskolen til NAV

31.oktober 2014 ønsker Sørlandsparken Næringsforening å samle ledere/butikksjefer til en mentorsamling i Sørlandsparken. Mer enn 100 ungdommer har gjennom dette initiativet fått ny tro på fremtiden gjennom sitt møte med et engasjert næringsliv, forteller Erik Rostoft, leder av SPN. Prosjektet startet for 1,5 år siden sier Hans Lund som er prosjektleder hos NAV i Kristiansand.

Samlingen finner sted hos Stormberg. her vil Steinar J. Olsen fortelle litt om sine erfaringer med prosjektet. Aktuelle mentorer får møte ungdommer og andre mentorer som forteller om gleder og utfordringer ved sitt samfunnsengasjement.

Interesserte ledere/butikksjefer kan melde seg på innen 29/10 til SPN. Rostoft håper flere arbeidsgivere i Sørlandsparken kan bli gode arbeidsplasser for mange av jobbskolens ungdommer i fremtiden.Møteforum Sørlandet er et travelt sted for nye forretningsavtaler


SPN inngår spennende samarbeid om utvikling av hybridbutikken
 

Sørlandsparken har i dag landsdelens største utvalg innenfor de fleste produktgrupper. Uansett prisklasse, farge, spesifikasjoner eller leveringstid sørger mer enn 400 tilbydere for at du som kunde får den varen/tjenesten du vil ha, forteller Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Opplevelsen av valgfrihet og tilgjengelighet er nok hovedgrunnen til at Sørlandsparken i løpet av året blir besøkt av nærmere 10 millioner mennesker, fortsetter han.Samhandling gjennom god butikkdrift og effektiv netthandel er fremtiden


[ Les mer ]
Se bildene fra årets Sørlandsparkens familiedag
Under årets familiedag ble det tatt mange fine bilder. Ved å søke på #sørparkdag14 kan du se hva våre ansatte har festet til fotolinsen. God fornøyelse.
Nytt oversiktkart for Sørlandsparken lansert
Oversiktskartet over Sørlandsparken har ikke vært oppdatert siden 2009. De siste 5 årene har det vært store endringer og jeg er derfor glad for å kunne ønske velkommen et oppdatert kart denne sommeren, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Som et ledd i samarbeidet med TvendeMedia AS utgis kartet i et førsteopplag på 20.000 eksemplarer. I tillegg vil kartet blir brukt jevnlig i våre kampanjer. Vi håper publikum tar godt mot oversiktskartet og at det blir lettere å orientere seg i Sørlandsparken fremover, sier Rostoft.
[ Les mer ]
Du finner de nyeste SUPERDEAL tilbudene i Lokalavisen Kristiansand for Uke 40


Klart for ny familiedag i Sørlandsparken

Vi er glade for å kunne bekrefte at det for tiende året på rad er klart for Sørlandsparkens familiedag, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Tidspunktet blir som tidligere år, siste onsdag i august, nærmere bestemt 27/8. Opplegget blir over samme lest som tidligere med konkurranser, mat, underholdning, show og lotteri. Det blir i år et nytt show for barna, forteller Rostoft. Karius & Baktus ble satt opp i Dyreparken så sent som juli i år og mange har derfor ikke sette det. Årets familiedag får også besøk av flere spillere fra IK Starts A-lag. De skal teste skuddfoten til besøkende. Komplett program kan du laste ned her.

Alle medlemsbedrifter er invitert. Det er ingen antallsbegrensning men en liten egenandel for bevertning som belastes hert firma. Arrangementet starter Kl.16.00 og beregnes ferdig kl.20.30

Påmeldingsfristen er satt til 25/8 Kl.12.00. All påmelding foretas på denne linken.Karius&Baktus kommer


Sommertrav 2014
Tradisjonen tro arrangerer Sørlandets Travpark også i år Sommertrav. Arrangementet går av stabelen 16.-19.juli. Det blir V65 og NM for Kaldblodshester for å nevne noe. I tillegg blir det konsert med Åsmund Åmli Band fredag 18/7. Du finner programmet her.Ny logo for Sørlandsparken
Nytt styre i Sørlandsparken Næringsforening

På foreningens generalforsamling ble det valg nytt styre for Sørlandsparken Næringsforening. Hans Almedal (Kjemico AS) ble gjenvalgt som styreleder. Som nytt styremeldlem ble valgt Tor Henning Ramfjord (National Oilwell Varco). Du finner komplett styreliste under menyen "Fakta om Sørlandsparken".

Av sakene det nye styret vil prioritere er arbeidet rundt ny reguleringsplan for Sørlandsparken. Denne er forventet å foreligge til politisk behandling før jul 2014.Ny logo for Sørlandsparken


Lokalavisen Kristiansand temanummer Uke 26


Vekst i varehandelen også i 2013

Under fremleggelsen av årets varehandelsrapport i Sørlandsparken kunne detaljhandelen vise til en vekst på 2,3% i parken. Rapporten viser en detaljhandel på 2,97 mrd NOK. Sterkest vekst hadde dagligvarehandelen som økte med hele 22,7% i Sørlandsparken. Størst nedgang hadde interiørbransjen med 15,9%. Konkurransen er hardere men vi er godt fornøyd med vekst i et vanskelig år, sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Sørlandssenteret hadde vekst også i 2013, nærmere bestemt 15%. Generelt ser vi en utvikling der kjøpesentrene har sterkere vekst en enkeltbutikker, forteller Rostoft.

Den totale detaljhandelen for Agderfylkene viser en vekst på 2,2% til NOK 20,92 mrd. Dette viser at Sørlandsparken nå står for ca.10% av all detaljhandel i Agderfylkene, fortsetter Rostoft. Rapporten viser også at handel med motorvogner/drivstoff nådde NOK 2,45 mrd i 2013. Dette er i underkant av halvdelen av all omsetning i Kristiansandsregionen for denne varegruppen.

Varehandelsrapporten utføres på oppdrag fra Sparebank 1 SR-Bank.Det er viktig å være aktiv overfor nye kunder


Varehandelsanalysen 2013 legges frem i Sørlandsparken 6.juni
I samarbeid med Sparebank 1 SR Bank legges varehandelsanalysen for 2013 frem 6.juni. Det er knyttet stor spenning til tallene ettersom mange typer handel har merket innstramminger i husholdning, sier Erik Rostoft, leder av SPN. Tallene for 2012 viste at Sørlandsparken hadde såkalt posehandel for i underkant av NOK 3 mrd. Vi venter tallet skal stige, hovedsakelig p.g.a. økning i antall butikk på Sørlandssenteret, fortsetter Rostoft.
Programmet klart for SPNs lederskole 2014

Se SUPERdeal for Uke 14 her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frokostmøte 8/4 om handel og rekruttering
Tirsdag 8.april inviterer SPN til nytt frokostmøte. Møtet arrangeres i samarbeid med NAV Kristiansand og har hovedfokus på rekrutering via Nav sitt system. Nav vil på frokosten presentere seg som arbeidsformidler og rekrutterer. I tillegg vil det bli en gjennomgang av rekrutteringsavtaler, sier Ed Damhius fra markedsavdelingen hos NAV Kristiansand. Møtets innledning rundt temaet "Handelsnæring i endring" vil Erik Rostoft, SPN og Fredrik Nordland, Toys'r'us gjøre noen refleksjoner om dagens trender innen handel inkludert hvordan dette vil påvirke arbeidsmarkedet fremover.Det er viktig å være aktiv overfor nye kunder
[ Les mer ]
Egen seksjon i Lokalavisen Kristiansand 18.mars 2014


Ønsker du å lese Lokalavisen Kristiansand på nett?

Du finner utgaven fra uke 10/2014 med egen Hus & Hjem seksjon for Sørlandsparken på denne linken.


Egen seksjon i Lokalavisen Kristiansand 4.mars 2014

Ny profil for Sørlandsparken
Etter nærmere 15 år  er det tid for en modernisering av profilen for Sørlandsparken og Sørlandsparken Næringsforening, mener Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Forenkling og renere fargebruk blir viktige momenter i ny profil. I forbindelse med medieavtalen med Tvende Media AS vil det også utarbeides pictogrammer for viktige produktområder som er representert i Sørlandsparken, forteller Rostoft. Vi håper ny profil faller i smak både hos medlemmer og kunder.Ny logo for Sørlandsparken
[ Les mer ]
Årets fylkesmesse for Ungdomsbedrifter til Sørlandsparken

Årets fylkesmesse for Ungdomsbedrifter legges i år til Sørlandsparken, nærmere bestemt Sørlandssenteret. Arrangementet finner sted 19.mars. Det er  rekordmange deltakere, 105 ungdomsbedrifter med tilsammen 614 elever er klare til å konkurrere om priser, heder og ære - og om å få representere Agder under NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm i slutten av april. Vi synes det er spennende og stas at slike arrangementer legges til en av Norges mest spennende næringsparker, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Sørlandsparken med sitt høye besøkstall sikrer et godt utstillingsvindu for ungdommelig kreativitet, fortsetter Rostoft.

 Vinneren kåres under premieutdelingen kl 15.30.

Arrangør er Ungt Entreprenørskap Agder.


Sørlandsparken et av landsdelens viktigste arbeidsmarkeder
SPNannonse3
Sørlandsparkens årlige julefrokost avholdes 12.desember
Tradisjonen tro kan vi ønske alle medlemsbedrifter velkommen til årets julefrokost som avholdes 12.desember Kl.08.00-10.00. Arrangementet avholdes i samarbeid med Quality Hotel & Resort Kristiansand. I tillegg til et lite skråblikk på året som har gått tilbys både en god julefrokost og stemningsskapende julemusikk. Vi håper mange av våre medlemsbedrifter setter av et par timer denne morgenen til hyggelig samvær med kollegaer og andre ansatte i Sørlandsparken.Julestemning
[ Les mer ]
Sørlandsparken Næringsforening ønsker ansatte og kunder


Sørlandsparken Næringsforening inngår ny medieavtale
Sørlandsparken Næringsforening (SPN) og Tvende Media AS (TM) har inngått en ny medieavtale som gjelder fra 1/1 2014. TM utgir gratisavisene Lokalavisen Kristiansand, Nye Arendals Tidende og Lokalavisen Grenland. I tillegg utgis annonseavisene TS Aust-Agder og Sørlandsavisen. Til sammen dekker avisene Agderfylkene og Grenlandsområdet. I tillegg til svært gode betingelser for medlemsbedriftene i SPN vil avisene etter hvert inneholde en bredere profilering av Sørlandsparken som område og de mange bransjer som finner her, sier en fornøyd Erik Rostoft, daglig leder i SPN.
[ Les mer ]
Nytt nettverk i Sørlandsparken presenteres på frokostmøte 19/11
Sørlandsparken er et eksempel på at 1+1=3, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Synergieffekten ved at flere aktører som både er konkurrenter og som utfyller hverandre, kommer kundene til gode. Bilbransjen startet på 80-tallet og mange andre bransjer har kommet etter, forteller Rostoft. Det er derfor en glede å kunne ønske "naboer" i Sørlandsparken velkommen til et annerledes frokostmøte hvor et helt nytt og spennende nettverk skal presenteres. 12 bedrifter med fellesnevner helse har etablert Helse Sørlandsparken.

Nettverket ønsker å presentere arbeidet og ideen bak etableringen. SPN ønsker derfor alle medlemsbedrifter velkommen til frokost tirsdag 19.november Kl.08.00. Stedet er Sørlandets Travpark. Vi håper dette kan inspirere andre bransjer også, sier Erik Rostoft. Samarbeid er uhyre viktig uansett bransje.


[ Les mer ]
Suksessåpning for nye Sørlandssenteret
Torsdag 24.oktober kuttet ordfører Arvid Grundekjøn over båndet som viser at det nye senteret er åpnet. Utstyrt med sabel og i samarbeid med Olav Thon og leder av DnB Eiendom ble det en minneverdig åpning.

Senterleder Ruben Storevold er storfornøyd med tallene. 35.000 besøkte senteret på åpningsdagen mens over 92.000 besøkte senteret de 3 første dagene. I denne perioden ble det handlet for over NOK 42 millioner. Mange av konseptbutikkene melder om rekordåpning.

Sørlandssenteret blir et viktig trekkplaster for alle næringsdrivende i Sørlandsparken, sier Erik Rostoft, leder av SPN.Olav Thon og ordfører i Kristiansand åpner det nye senteret med stil


Norges største kjøpesenter åpner 24.oktober i Sørlandsparken
Etter flere års byggearbeid og delåpninger er dagens kommet. 24.oktober 2013 kl.10.00 åpner Sørlandssenteret sine dører for publikum. Med 60 nye butikker- og spisesteder kommer antallet totalt opp i 195. Det ferdig utbygde senteret blir Norges største med sine 112.000 m2 arealer og får nær 2000 ansatte. Besøkstallet i 2012 var 3,5 millioner, noe som sentereledelsen forventer øker kraftig med nyåpningen. Thongruppens storsatsning forsterker Sørlandsparkens posisjon i regionen, sier Erik Rostoft, leder av Sørlandsparken Næringsforening.Norges største shoppingsenter
Søndagsåpent i Sørlandsparken?
Norges nye regjering vil åpne for søndagsåpne butikker. I Sørlandsparken finnes det i dag ca. 300 butikker inkludert Sørlandssenteret. Forslaget har fått blandet mottakelse blant kunder og ansatte. Vi ønsker å høre DIN mening om saken.

Avgi din stemme her. Kø på åpningsdagen for Expert og G-Sport


SPN og Fjordkraft sparer strømutgifter til ansatte i medlemsbedrifter
Ved inngåelse av ny partneravtaler mellom Sørlandsparken Næringsforening og Fjordkraft ble det i tillegg til næringsdelen lagt vekt på en ny ansatteavtale for strøm. Det er et tilleggsgode for våre medlemsbedrifter å kunne tilby egne ansatte reduserte strømkostnader, forteller Erik Rostoft i SPN. Som en av de største arbeidsstedene i Sør-Norge med side nær 6000 ansatte er besparelsespotensialet i Sørlandsparken stort, fortsetter Rostoft.

Ansatte kan enkelt bestille sin private strøm her.

Kortfattet informasjon om privatavtaler kan lastes ned her.


Frokostmøte om digital markedsføring
Det siste året har vi satt fokus på kompetanse for våre medlemsbedrifter i Sørlandsparken forteller Erik Rostoft, daglig leder. Det er derfor hyggelig å kunne ønske velkommen til medlemsfrokost torsdag 26.september med tema "Fra steintavle til digital markedsføring". Vi får besøk av Elisabeth M. Norberg fra Fjordkraft. Hun har ansvaret for den digitale markedsføringen hos strømleverandøren som i dag har 800.000 kunder over hele landet. Hennes foredrag vil være matnyttig og praktisk og beskriver den reelle utfordringen Fjordkraft hadde i salget av et relativt kjedelig, men nødvendig produkt.
[ Les mer ]
Endringer i reguleringsplanen for Sørlandsparken på høring
Nåværende reguleringsplan for Sørlandsparken ble stadfestet så sent som i 2005, forklarer Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Da Kristiansand vedtok ny kommuneplan sommeren 2012 ga denne noen føringer som avviker fra gjeldende plan i Sørlandsparken. Store aktører har lagt ned milliardbeløp i Sørlandsparken gjennom de siste årene og det er derfor viktig at kommunen ikke endrer viktige rammebetingelser som var viktige for aktørenes satsning nettopp i Sørlandsparken, uttaler Rostoft. Næringsutviklingen går raskt og det er derfor viktig å ha noe rom for endringer i planverket. Blant de utfordringer en planendring skal vurdere er bl.a.; kollektiv fremkommelighet på veinettet, parkeringsvedtekter, retningslinjer for kontorarealer og ikke minst etableringer innenfor tjenesteyting, sier Rostoft.Skissen viser planområdet for Sørlandsparkens del i Kristiansand kommune.
[ Les mer ]
Informasjonsmøte om ny reguleringsplan for Sørlandsparken
I forbindelse med arbeidet omkring en revidering av gjeldende reguleringsplan for Sørlandsparken vil det bli avhold et informasjonsmøte på Sørlandets Travpark. Onsdag 4.september Kl.08.30 får vi besøk av planleder Eirik Martens Svendsen fra Kristiansand kommune. Her vil alle få oppdatert informasjon om hvilke mulige endringer kommunen ser for seg for Sørlandsparken. Det blir også anledning til å stille spørsmål, forteller daglig leder i SPN, Erik Rostoft. De rammevilkår som settes er svært viktig for Sørlandsparkens fremtidige utvikling, sier Rostoft. Dette møte bør både grunneiere og andre næringsdrivende med interesse for Sørlandsparken få med seg.Skissen viser planområdet for Sørlandsparkens del i Kristiansand kommune.
[ Les mer ]
SPN inngår ny fordelsavtale med Fjordkraft
Et av våre viktige formål i SPN er å kunne forhandle frem konkurransedyktige avtaler for våre medlemsbedrifter og deres ansatte, forteller Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Strøm er et produkt som både bedrifter og deres ansatte er avhengige av. Derfor er vi svært fornøyde med vår nye avtale med strømleverandøren Fjordkraft, fortsetter Rostoft. Vi har en ambisjon om at en aktiv forvaltning vil spare våre medlemsbedrifter store summer årlig. I tillegg vil ansatte i medlemsbedriftene få et godt tilbud som gir besparelser i husholdningsbudsjettet.
[ Les mer ]
Klart for Sørlandsparkens familiedag 2013
For niende året på rad har Sørlandsparken Næringsforening i samarbeid med Telenor, Telehuset Sørlandsparken og Kristiansand Dyrepark, gleden av å ønske ansatte i alle våre medlemsbedrifter velkommen til en helaften i Dyreparken. 28.august fra Kl.16.00 åpner vi portene til et av Sørlandets største personalarrangementer, smiler en fornøyd, Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Dette er en fin anledning til å gi noe tilbake til ansatte i parken som yter sitt beste daglig for at Sørlandsparken skal bli en av Norges mest spennende næringsparker, fortsetter Rostoft. Temaet for årets underholdning blir BYFEST i Kardemomme By.
[ Les mer ]
Møbelhandler i Sørlandsparken fyller 25 år i bransjen

Glenn S. Olsen er til daglig eier og leder av Møbelringen i Sørlandsparken. Denne sommeren har han 25-års jubileum som møbelhandler.

Det begynte i mai 1988 hos Møbelhuset Form & Farge på Vige hos Hans S Helle og hans far Johannes Helle (Jo), forteller Olsen. Jeg begynte som hjelpemann på lageret ved en tilfeldighet og hadde noen fantastiske år der som jeg lærte det meste om møbler av folk som var oppfostret i faget. Ferden gikk videre og jeg avanserte i gradene som ansvarlig lagerarbeider, videre som lagersjef, daglig leder og nå som daglig leder/eier av Møbelringen Kristiansand, fortsetter Olsen.Glenn S. Olsen eier og driver Møbelringen i Sørlandsparken


[ Les mer ]
Aktiv Helse Bedriftshelsetjeneste er tilbake i Sørlandsparken

For fem år var adressen Barstølveien 50f, nå er det helt nye tilpassede lokaler i Skibåsen 42a som gjelder. I mellomtiden har de hatt et opphold i sentrum, men veksten de siste årene gjorde at de vendte «hjem igjen».

Vi har over 300 kundebedrifter på Sørlandet og har økt fra to til ni ansatte siden sist var i Sørlandsparken, sier daglig leder Ole Kristian Lauvland. Aktiv Helse Bedriftshelsetjeneste er et mobilt konsept, det vil si at vi er mye ute hos kundene våre. Sørlandsparken er sentralt plassert for oss som betjener både Vest- og Aust-Agder, og det er enkelt med parkering både for ansatte og for dem som kommer på besøk.

 


[ Les mer ]
Detaljhandelen i Sørlandsparken økte i 2012
Årets varehandelsanalyse ble presentert på et frokostmøte i Sørlandsparken 13.juni. Det knyttet seg stor spenning til tallene for 2012. Sørlandsparken er igjen en vinner med en vekst på 3,6% som utgjør ca NOK 100 millioner, sier en fornøyd Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Både Kvadraturen (+1,3%) og Vågsbygd (+2,1%) hadde vekst i 2012 og sammen forsterker aktørene det momentum som Kristiansand har som dynamo i regionen, fremholder Rostoft. Kristiansand utgjør nå nærmere 44% av detaljhandelen i Vest-Agder.
[ Les mer ]
Nytt spennende frokostmøte om morgendagens kunde
SPN har i samarbeid med Moementum Norge As gleden av å invitere til nok et spennende og lærerikt frokostmøte. Den 7.juni Kl.08.00 setter vi morgendagens kunde under lupen. Får vi maksimalt utbytte av våre kunderelasjoner? Hva skille dagens kunder fra fremtidens kunder? Ole-Bengt Løight Moe besøker oss igjen under temaet Status Quo Fighter.

Ole-Bengt Løight Moe fra Momentum Business Edutainment


[ Les mer ]
Planprogram for ny bydel på Hamrevann til høring
I disse dager er planprogrammet for en helt ny bydel på Hamrevann ute til høring. Sørlandsparken Næringsforening er høringspart og en slik bydel vil være svert viktig for nærhet til bolig for våre mer enn 5000 ansatte sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Samtidig med denne høring ligger høring om ny Riksvei 41 eller Kjevikveien som mange kaller den.
[ Les mer ]
Frokostmøte med tema skilting i Sørlandsparken
Tirsdag 23.april kl.08.00 inviterer Sørlandsparken Næringsforening til frokostmøte om tema skilting. Sørlandsparken har for mange blitt en skiltjungel hvor det av og til er vanskelig å orientere seg sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Mange av parkens næringsdrivende er usikre på hvilke regler som gjelder når bedriften skal skilt sin virksomhet og temaet er derfor etterspurt, forteller Rostoft. Valg av riktig skilt er viktig og derfor er temaet svært relevant for alle næringsdrivende i Sørlandsparken, sier Rostoft.Valg av riktig skilt er viktig
[ Les mer ]
Sørlandsparken med egen lederskole for medlemsbedrifter
Bli en bedre leder med SPNs lederskole 2013


Møteforum Sørlandet legges til Sørlandsparken
Norsk MøteForum har valgt å legge sitt neste arrangement til Sørlandsparken. Arrangementet er åpent for alle bedrifter i regionen og har som sitt mål å knytte vedrifulle kunde- og samarbeidsrelasjoner mellom virksomheter på en enkel såvel som effektiv måte, forteller Christian Stråle hos NMF. Sørlandsparken er et kraftsenter i regionen og det var derfor naturlig å legge arrangementet dit, sier Stråle. Vi synes dette er en moderne, spennende og effektiv måte å innlede forretningsavtaler på sier, Erik Rostoft, leder av SPN.

Arrangementet avholdes 23.mai 2013 på Quality Hotel & Resort Kristiansand. Det er ventet 40-50 virksomheter fra offentlig og privat sektor til dette dagsarrangementet. Dette blir ventelig starten på nye og verdifulle relasjoner, mener Rostoft, som er glad for at Sørlandsparken ble valg som arrangørsted.Møteforum Sørlandet er et travelt sted for nye forretningsavtaler


[ Les mer ]
Medlemsfrokost om ledelse i praksis
Hvedragsledelse utøves av mange i Sørlandsparken. Ledere av små og store bedrifter, avdelingsløedere og butikksjefer opplevere ofte utfordringer innen personalledelse. I forbindelse med lanseringen av Sørlandsparkens egne lederskole har vi fått Pål Lillebø, grunnlegger av Utvikling.org og mangeåring foredragsholder innen tema ledelse, til å gi oss et innblikk i ledelsesutforingene, forteller Erik Rostoft, daglig leder i SPN.

Arrangementet finner sted på Sørlandets Travpark, torsdag 7.mars kl.08.00


[ Les mer ]
Åpent kurs i møtebooking avholdes i Sørlandsparken
SPN merker stor interesse for samarbeidet med Moementum som omhandler salg som fag, uttaler Erik Rostoft, leder av SPN. For å gi flere av våre medlemmer anledning til en ekstra innsats i sin møtebooking avholdes et svært rimelig kurs hvor det er medlemsbedriftene selv under kurset skal foreta "live" booking. Et spennende og viktig konsept, sier Rostoft.

Kurset avholdes 4.mars på Sørlandets Travpark og er kun åpent for medlemsbedrifter i Sørlandsparken Næringsforening. Flere avtaler gir mer salg, sånn er det bare, sier Erik Rostoft, som venter 30-40 deltakere på kurset.Det er viktig å være aktiv overfor nye kunder


[ Les mer ]
SPN inngår ny treningsavtale innenfor tema salg
SPN gjennomførte i slutten av januar et medlemsmøte med tema salgsteknikk. Nærmere 90 deltakere fikk høre Ole-Bengt Løight Moe, Moementum Norge og hans gode råd om faget salg. Temaet har vært etterspurt av mange medlemsbedrifter og vi har derfor inngått en treningsavtale for våre medlemsbedrifter, sier en fornøyd Erik Rostoft i SPN. Avtalen gir våre medlemsbedrifter muligheten til en rekke korte, treffende treninger gjennom et helt år, forteller Rostoft. Treningstemaene er innrettet mot alle sider av fagområdet salg og blir gjennomført lokalt i Kristiansand med svært dyktige kursholdere.Nærmere 90 personer til stede under medlemsfrokost som handlet om salgsteknikk
[ Les mer ]
Styreleder i SPN fyller 60
Lørdag 19.januar 2013 fyller Hans Almedal 60 år. Almedal er eier og daglig leder av Kjemico AS, et selskap innen industrikjemikalier og pleieprodukter. Hans Almedal har i en årrekke sittet i styret for Sørlandsparken Næringsforening AS, de siste årene som styreleder. Som representant for mindre aktører i parken har Almedal være opptatt av at Sørlandsparken skal ha rom for alle typer virksomheter innen alle bransjer og med varierende størrelse. Styret og administrasjon vil takke Almedal for mangeårig innsats og gratulere så mye med "runde" år.Hans Almedal, styreleder i SPN
Sørlandsparken setter SALGSTEKNIKK på dagsorden 22/1
Årets første frokostmøte tar for seg et tema som berører så godt som alle næringsdrivende i Sørlandsparken, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Medlemmer har lenge etterspurt kurs innen tema SALG og SALGSTEKNIKK. Enten det dreier seg om kundebehandling, B2B eller B2C salg er metodikken rundt salgsprosessen viktig, sier Rostoft. Det er derfor med glede og forventning SPN inviterer alle medlemsbedrifter til frokostmøte med tema "SALGSTEKNIKK - før, nå og i fremtiden". Vi har vært så heldig å får Ole-Bengt Løight Moe som har flere tiårs erfaring innen salg både nasjonal og internasjonalt, sier en fornøyd Rostoft. Ole-Bengt Løight Moe fra Momentum Business Edutainment
[ Les mer ]
Fretex melder seg inn i Sørlandsparken Næringsforening
I Fretex har som hovedfokus å få flere mennesker ut i ordinært arbeid, og da er samarbeid med ordinære bedrifter avgjørende. Vi ønsker også å "serve" bedrifter ved å formidle egnet arbeidskraft etter behov, sier avelingsleder for attføring, Maria Ottosen.

Ved å bli medlem av SPN vil vi oppleve å bli en del av en større gruppe, og vi vil kunne knytte spennende kontakter med bedrifter kun et steinkast unna. Vi ser spesielt frem til å delta på frokostmøter, og ser også at dette kan være en fin arena der andre kan bli kjent med Fretex som attføringsarena, og Fretex som bruktbutikk. Vi stiller mer enn gjerne våre lokaler til disposisjon med tanke på frokostmøter eller liknende, sier Ottosen. Arbeidet med å få flere i jobb passer godt inn med våre målsetninger også. Vi er derfor glade for å få med oss Fretex i vår medlemsskare, sier en fornøyd daglig leder i SPN, Erik Rostoft.Hos Fretex i Sørlandsparken finner du medarbeidere med aktive dager. De er klare til å ønske deg velkommen til butikken i Stemmane[ Les mer ]
Julefrokost for medlemsbedrifter 12.desember Kl.08.00
Tradisjonen tro har SPN i samarbeid med Quality Hotel & Resort Kristiansand gleden av å invitere alle medlemsbedrifter til julefrokost. Årets frokost avholdes torsdag 12.desember. Det serveres frokost fra Kl.08.00. I tillegg til god julemat, stemning og flott julemusikk inviteres vi iår noen profiler fra Sørlandsparken i sofaen, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Her vil vi snakke litt om året som har gått samt forsøke å se litt inn i glasskula, ofte kalt fremtiden. Kanskje avslører våre gjester noen av sine juletradisjoner også.Julestemning
[ Les mer ]
Vi ønsker ansatte og medlemsbedrifter


Forslag til ny Parkeringslov vekker sterke reaksjoner
Denne høsten har Samferdselsdepartementet sent lovforslaget om Kommunalt pålegg om betalingsparkering (Parkeringsloven) ut på høring. I et forsøk på å redusere trafikk med motorvogn som det heter foreslås det kommunene gis adgang til å innføre betalingsparkering på offentlig og privat grunn.Departementslogo Forslaget er et bypolitisk virkemiddel. Dette er en svært utidig inngipen i den private eiendomsretten, sier Erik Rostoft, daglig leder av Sørlandsparken Næringsforening.
[ Les mer ]
Kunnskapsministeren besøker Sørlandsparken
Sørlandsparken Næringsforening fikk i 2011 et eget rammetilskudd fra VOX for å avholde Basiskompetansekurs (BKA) for sine medlemsbedrifter. Onsdag 26.september avla kunnskapsminister Kristin Halvorsen IKEA Sørlandet for å bli informert om erfaringene med kurset samt fremlegge tall fra ny forskning rundt slike kurs.Kunnskapsminister Kristin Halvorsen besøkte IKEA Sørlandsparken for å bli informert om Basiskompetansekursene 2012. Her er 3 elever sammen med kunnskapsminister, lærer Hans Lund og Erik Rostoft, daglig leder av SPN.
[ Les mer ]
Ny publikumsrekord for Sørlandsparkens familiedag
En strålende fornøyd daglig leder av Sørlandsparken Næringsforening, Erik Rostoft, kunne konstatere at årets familiedag i Dyreparken hadde hele 1155 påmeldte. Det er faktisk et av Sørlandets største personalarrangementer, sier Rostoft.Amfiet i Kjuttaviga var fylt med over 1000 forventningsfulle tilskuere
[ Les mer ]
Sørlandsparkens første advokatkontor etablert
Nylig fikk Sørlandsparken sitt første advokatkontor. I Barstølveien 50 etablerer adkoat Geir Skivik seg med 2 kollegaer. Advokatkontoret har tidligere hold til i Kristiansand sentrum. Selskapet markedsfører seg under navnet Adokatene i Sørlandsparken.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
[ Les mer ]
Alt klart en ny familiedag i Sørlandsparken
August har de siste årene vært måneden for familietreffet for ansatte i Sørlandsparken. 2012 blir intet unntak og vi er fornøyd med at vi sammen med våre partnere kan invitere ansatte med familie til Dyreparken, sier en fornøyd daglig leder i SPN, Erik Rostoft. Årets familietreff finnner sted onsdag 29.august og inngang skjer fra kl.16.00Show med Øisteins Blyant på familiedagen 2012
[ Les mer ]
Sørlandsparken fortsetter sin vekst
Ferske tall fra varehandelsrapporten 2012 viser at Sørlandsparken hadde en vekst i 2011 på hele 21,1%. Rapportens totalomsetning har økte til NOK 2,76 mrd ifjor. Dette viser at kundene liker det de får, sier en fornøyd Erik Rostoft i Sørlandsparken Næringsforening. Den varegruppen som hadde størst økning var Møbler/Elektro med hele 45,3%. Omsetningen av denne varegruppen har nå passert NOK 1 mrd forteller RostoftMedlemsfrokost 15062012
[ Les mer ]
Varehandelsrapporten 2012 legges frem i Sørlandsparken
I samarbeid med SR-Bank1 har vi igjen gleden av å ønske våre medlemmer velkommen til medlemsfrokost den 15/6 Kl08.00. Varehandelsrapporten gir ferske tall om volumer, trender og fordeling. Kunnskap er særdeles viktig i fremtidens marked og for fremtidens disposisjoner, sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken NæringsforeningMedlemsfrokost 15062012
[ Les mer ]
SPN i debattpanelet under presentasjonen av Konjunkturbarometeret Agder
Årlig tas "pulsen" på Agders næringsliv. Konjunkturbarometeret Agder 2012 er et samarbeid mellom NAV, NHO, LO, Innovasjon Norge, SR-Bank og begge fylkeskommunene på Agder. Under fremleggelsen 16.februar deltok SPNs leder Erik Rostoft i debattpanelet som kommenterte funnene i undersøkelsen. Fremmøtte fra privat næringsliv og offentlig sektor fikk høre betinget optimiske om utsiktene på Agder.SPN i debattpanelet under fremleggelsen av Konjunkturbarometeret Agder 2012
[ Les mer ]
Sørlandsparkkortet nå på Facebook
SPNs elektroniske gavekort, Sørlandsparkkortet, er nå på Facebook. Kortet kan kjøpes via gavekortautomat hos Toys'r'us i Avenyen eller på Europris Pluss i Skibåsen. Kortet har ambisjoner om å bli et av norges mest spennende gavekort med et utatt av bruksområder. Du kan "like" oss på Facebook her.Lik Sørlandsparkkortet på facebook

Informasjon om brukersteder og saldoinformasjon finner du her.


Digitaltrykkeri flytter til Sørlandsparken
I disse dager flytter digitaltrykkeriet Printo AS til Barstølveien 22, Sørlandsparken. Printo er en allsidig trykkeribedrift med hovedvekt på egenproduksjon av skilt og etiketter til proffmarkedet, sier Per Otto Nielsen, daglig leder. Selskapet ble startet i 1996 og har nå kunder over hele Norge, forteller Nielsen.
[ Les mer ]
Medlemsfrokost på Travparken 14.februar 2012
Årets første medlemsfrokost avholdes på Sørlandets Travpark, tirsdag 14.februar 2012. Møtet starter kl.08.15 med frokost. Hovedtema er svært aktuelt for ledere og mellomledere i parken "Sykemeldte medarbeidere - en ressurs". Gründer Pål Lillebø fra Utvikling.org AS vil gi oss et innblikk i nye regler rundt sykemelding og et innblikk i bedriftens handlingsplikt. Det blir også en presentasjon av SPNs nye fordelsavtale for HMS-kurs og lederutviklingskurs.
[ Les mer ]
SPN inngår ny fordelsavtale innen HMS-kurs
Norges lovverk stiller strenge krav til bl.a. HMS-kuring av ansatte. Bedrifter i Sørlandsparken bruker årlig store beløp på slik kompetansehevning, sier daglig leder Erik Rostoft i SPN. Foreningen har derfor inngått avtale med selskapet Utvikling.org AS som er en komplett leverandør av bl.a. slike kurs. Selskapet driver også med lederutvikling på flere nivåer. Det er satt opp en egen kurskalender for selskapets tilbud av kurs.
[ Les mer ]
Sørlandsparkbedrifter gir bidrag til Frelsesarmeens julegryte
15.desember var nærmere 100 personer tilstede under den årlige frokosten som er et samarbeid mellom Quality Hotel og SPN. I tillegg til god mat og julesteming fikk de tilstedeværende et innblikk i noen av Sørlandsparken-lederes erfainger med året og tanker om fremtiden. Under frokosten ble det gitt en julegave på Kr.30.000,- til Frelsesarmeens julegryte 2011. Vi har dyp resepekt for det viktige arbeidet Frelsesarmeen gjør for de som er vanskeligst stilte i julehøytiden, sa daglig leder Erik Rostoft i SPN under overrekkelsen.
[ Les mer ]
Julefrokost for medlemmer 15.desember Kl.08.00
Tradisjonen tro har SPN i samarbeid med Quality Hotel & Resort Kristiansand gleden av å invitere alle medlemsbedrifter til julefrokost. Årets frokost avholdes torsdag 15.desember. Det serveres frokost fra Kl.08.00. I tillegg til god julemat, stemning og flott julemusikk inviteres vi iår noen profiler fra Sørlandsparken i sofaen, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Her vil vi snakke litt om året som har gått samt forsøke å se litt inn i glasskula, ofte kalt fremtiden. Kanskje avslører våre gjester noen av sine juletradisjoner også.
[ Les mer ]
Ny bussarbeidsrute testes ut i Skibåsen
SPN har løpende dialog med AKT verdørende forbedret busstilbud i Sørlandsparken. I forbindelse med at Ventelo flytter sitt hovedkvarter i Kristiansand til Skibåsen vil AKT teste ut en ny arbeidsbussrute. Nettbus sine blå busser som inntar Kristiansandsregionen fra 2011


[ Les mer ]
Vi ønsker bedrifter og ansatte i Sørlandsparken

Åpningen av Sørlandssenteret nærmer seg
17.november 2011 Kl.11.00 klipper Olav Thon og ordfører Arvid Gundekjøn snoren for første byggetrinn av det nye Sørlandssenteret. De siste hektiske forberedelser foregår i disse dager, men senterleder Kjetil Børufsen forsikrer at alt er klart til Sølvguttenes først strofe ved åpningen.1.byggetrinn ferdig november 2011
Ny byggevarekjede etablerer seg i Sørlandsparken
Det svenske byggevarehuset Swedol varsler at de skal etablere seg i Kristiansand, nærmere bestemt Sørlandsparken.  Lokalene er totalt på 2.453 kvadratmeter, og Swedol håper at den nye butikken vil åpne i løpet andre kvartal 2012.

Swedol er en kjede som selger produkter til både proffene innen byggenæringen samt forbrukere. De tilbyr verktøy, elartikler, arbeidsklær osv.Swedol er en svensk byggevarekjede


Sørlandsparken i panelet under årets handelskonferanse
Sørlandsparken Næringsforening skal for første gang delta i en plenumsdebatt under den årlige Handelskonferansen. Arrangementet finner sted i Oslo 23/11-2011 og alle de store handelskjedene er tilstede, sier en fornøyd Erik Rostoft. Dette er et signal på at resten av Norge er i ferd med å oppdage at Sørlandet bygger en spennende næringspark i nasjonal målestokk.Handelskonferansen 2011 i oslo
[ Les mer ]
Kampanjetilbud på strøm for Sørlandsparken Næringsforenings medlemmer
Sørlandsparken Næringsforening har kraftleverandøren LOS som samarbeidspartner.  Kraftleverandøren LOS har på få år mangedoblet salgsvolumet og befestet sin posisjon som landets største strømleverandør i bedriftsmarkedet. LOS er storleverandør til både privat og offentlig sektor og har noen av de mest kjente bedriftene og største kommunene i landet på kundelisten.
LOS

[ Les mer ]
Sykler parken rundt for å støtte TV-aksjonen 2011

Mandag 17.oktober kan du få besøk av proffsyklistene Mats Lohne og Sondre Hurum. De har tatt mål av seg å samle en stor sum til årets TV-aksjon i regi av Norsk Folkehjelp.

Vi oppfordrer alle bedrifter i Norges meste spennende næringspark om å støtte sykkelstafetten mandag.

 


[ Les mer ]
Våre nye websider er på vei
SPN har inngått avtale med Citify om å ta ibruk det nye profileringsverktøyet når nye websider skal intruduseres. Dette blir et spennende og sterkt forbedret webgrensesnitt for oss, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN.Erik Rostoft i SPN om Citifys muligheter
[ Les mer ]
Ny bussrutetabell for Sørlandsparken
1.september 2011 endre rutetabellen for M01 Sørlandsparken. Endringene tar hensyn til den noe kortere åpningstiden for IKEA.

Ny rutetabell kan lastes ned her.Nettbus sine blå busser som inntar Kristiansandsregionen fra 2011


Finnes Årets Markedsfører 2011 i Sørlandsparken?
Markedsføringsforeningen i Kristiansand har siden 1977 kåret Årets Markedsfører i Vest-Agder. I år deltar Sørlandsparken Næringsforening i juryen som skal velge ut kandidatene.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
[ Les mer ]
IKEA Sørlandet endrer åpningstidene
IKEA Sørlandet har etter 10 måneders drift bestemt å tilpasse åpningstidene til det lokale markedet. Varehuset vil stenge 1 time tidligere alle hverdager. Nye åpningstider blir mandag-Fredag Kl.10.00-21.00 og Lørdag Kl.10.00-19.00. Disse åpningstidene er i tråd med Sørlandssenteret og en rekke av butikkene i Avenyen.IKEA logo

 


[ Les mer ]
Program og påmelding for familiedagen 2011 er klart
Også iår har vi gleden av å kunne invitere ansatte i våre medlemsbedrifter til Sørlandsparkens familiedag. Datoen blir onsdag 24.august 2011 fra Kl.16.00. Årets familedag blir også premiere for showt "Fall og Trall" med Hans-Petter fra Skrimmel,Skrammel og Thor-Gærning. Sett av ettermiddag/kveld for her blir det fart!Hans-Petter og Thor-Gærning show 2011
[ Les mer ]
Varehandelsrapporten presenteres 1.juni 2011 på IKEA
Vi har gleden av å invitere alle våre medlemsbedrifter på frokostmøte 1.juni Kl.07.45. I samarbeid med SpareBank 1 SR-Bank blir årets varenhadelsanalyse presenteret. Stedet for presentasjonen blir IKEA Sørlandet. Tema fro frokosten er "Er BELIGGENHET den viktigste nøkkelen til sukess for varehandelen?" Jakob Søndergaard, direktør for PEJ gruppen i danmark vil belyse temaet på en faglig måte. I tillegg vil varehussjef Solrun Hitland på IKEA gi sine innspill rundt tema beliggenhet. Kort sagt; Denne frokosten må du få med deg!Sørlandsparken Næringsforening AS logo
[ Les mer ]
Nytt ENØK-rågdivningsfirma åpnet i Sørlandsparken
Onsdag 27.april 2011 åpner EnöQue AS sine dører i Skibåsen Park. Selskapet er en uavhengig privateid ENØK- og sikkerhetsrådgiver, forklarer distriksleder Agder, Jørgen Gyland. Selskapet undersøker både næringsbygg og privatboliger med tanke på forbedret energibruk og sikkerhetsløsninger. Selskapet tar seg av alle praktiske detaljer i forbindelse med utbedringer forteller en stolt Gyland.
[ Les mer ]
Undersøkelse om busstilbudet i Sørlandsparken
I samarbeid med Agder Kollektivtrafikk (AKT) lanserer SPN en egen undersøkelse omkring bussvanene for ansatte i Sørlandsparken. Undersøkelsen er viktig for å se på hvordan vi kan optimalisere kollektivtrafikken i parken, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN.Nettbus sine blå busser som inntar Kristiansandsregionen fra 2011
[ Les mer ]
Viktige planer i ny høringsrunde
Sørlandsparkens Næringsforening som nå teller mer enn 260 virksomheter arbeider aktivt i forbindelse med viktig planverk som i disse dager er ute på ny høringsrunde. SPN vil avgi sine uttalelser både til delplan for senterstruktur (Aust-Agder), Kommuneplan for Kristiansand 2011-2022 og Regionalplan for Kristiansandsregionen 2010-2050 (ATP), sier en travel daglig leder Erik Rostoft i SPN.Daglig leder i SPN, Erik Rostoft
[ Les mer ]
G-MAX har åpnet i Avenyen
Sports- og fritidskjeden G-MAX, som er en del av Gresvig-konsernet, åpnet sine dører i Sørlandsparken mandag 11.april 2011. Butikker rommer nærmere 3000 m2 og får utsalgssted i Avenyen ved siden av ICA Maxi.
Støtt Earth Hour 26.mars - verden største klimakampanje

IKEA oppfordrer din bedrift til å delta i Earth Hour – verdens største klimakampanje

Slukk lyset for klimaet lørdag 26. mars kl. 20.30


[ Les mer ]
Ny sjørøverlandsby åpner pinsen 2012
16.mars presenterte Dyreparken Utvikling stolt sitt nye storprosjekt, Abra Havn. Det lages en helt ny sjørøverlandsby med tilknyttning til kaptein Sabeltann og Gralshavet. Prosjektet huset 171 leiligheter og åpner til Pinse 2012. Prosjektet har en kostnadsramme på 200 millioner kroner og vil bidra til at turister oppholder seg lenger i området, sier en stolt direktør Reidar Fuglestad.
Medlemsfrokost om ledelse avholdes 16/2-2011
I samarbeid med Kelly Services er det en glede å få invitere alle medlemsbedrifter til årets første frokostmøte. Temaet er høyaktuelt - "LEDELSE anno 2011". Christian Berthelsen fra Team Worsk AS vil gi oss noen tips omkring moderne ledelse. Vi får også besøk av Stig Lauvsland som er Vice president i Kelly International. Han gir oss et innblikk i rekrutteringstrendene både nasjonal og internasjonal.
[ Les mer ]
Medlemspris på konferansen WEBTANKEN 2011

Webtanken arrangeres torsdag 10. februar 2011 på Kick i Kristiansand
Webtanken er konferansen for faglig påfyll. Dagen fylles med mange spennende foredrag fra kjente og viktige personer med viten og suksess innefor faget web og sosiale medier, trendforskere og futurister, samt lokale og nasjonale kunder som vil snakke om sine tanker og suksesser på nett.

Webtanken skal først og fremst være en inspirerende, faglig møteplass for alle som jobber digitalt, enten det er med kommunikasjon, teknologi, ledelse, salg, markedsføring eller media.


[ Les mer ]
Sørlandsparken Grand Prix til sommeren
Sørlandssenteret og CK Sør vil for første gang arrangere sykkelritt i Sørlandsparken. Sørlandsparken Grand Prix med løype inne i Sørlandsparken skal gå av stabelen 27.juli 2011. Det er ventet mange tilskuere til arrangementet som bl.a. vil  by på kjediser som Thor Hushovd og Andy Schleck.
[ Les mer ]
Ny fordelsavtale for medlemmer innleder 2011
Sørlandsparken Næringsforening har gleden av å introdusere en ny fordelsavtale i starten av det nye året. I samarbeid med AAA Soliditet AS (Ravninfo) vil våre medlemmer kunne anskaffe en attraktiv web-basert søkemotor for bedriftsinformasjon. Riktig informasjon rundt viktige besluttinger er essensielt og avtlaen sikrer våre medlemsbedrifter en meget gunstig pris, sier en fornøyd daglig leder i SPN, Erik Rostoft.

Mer informasjon om produktet finnes her: www.ravninfo.no

 


[ Les mer ]
SPN forlenger Telenoravtale med ennå bedre priser i 2011
SPN har forlenget fordelsavtalen med Telenor. Avtalen for 2011 vil gi oss et ennå bedre prisbilde på mobiltelefoni og mobilt bredbånd, sier en fornøyd Erik Rostoft i SPN. Det skjer også en forbedring av de tekniske forholdene for Telenorkunder. I januar 2011 blir alle baseantenner i Sørlandsparken byttet ut med nye. Disse har øket kapasitet og er klare for morgendagens teknologi, forklarer Rostoft.Telenorlogo
[ Les mer ]
Det nye gavekortet Sørlandsparkkortet er nå i salg
Det nye elektroniske gavekortet for Sørlandsparken er nå i salg. Sørlandsparkkortet er noe vi har jobbet med lenge, sier en stolt leder av SPN, Erik Rostoft. Gavekortet virker på samme måte som et kontantkort og restsaldo kan avleses på nett eller i gavekortautomaten. Gavekortet blir et av landets mest spennende kort og er ideelt som gave til de som har alt. Kortet kan brukes i Dyreparken, på møbelbutikker, Radio-TV produkter, matvarer, Bilreperasjoner, leker og mye mye mer.

Gavekortet for Sørlandsparken


[ Les mer ]
Julefrokost for medlemsbedrifter på Quality 15/12 Kl.08.30
I samarbeid med Quality Hotel & Resort Kristiansand har vi gleden av å ønske våre medlemsbedrifter velkommen til julefrokost, onsdag 15.desember 2010. Vi starter kl.08.30. Litt julesang, god mat, litt info og innslag fra Frivillighetens Hus står på menyen.

Invitasjon og påmeldingsinfo kan lastes ned her.

Vi ønsker deg hertlig velkommen til et sosialt avbrekk i førjulsstria.


Vi ønsker medlemsbedrifter, ansatte og partnere


Nytt og moderne tannlegesenter åpnet i Sørlandsparken

Solbygg Tannlegesenter A/S har nå åpnet nye flotte lokaler i Barstølveien 36a (rett til venstre for sørlandsparken legesenter).

 

Solbygg er en moderne tannlegepraksis som startet opp på Lund i 2004 og som nå har utvidet med ny avdeling i Sørlandsparken.

 

Dette gir ansatte i Sørlandsparken kortere vei til tannbehandling, sier en fornøyd Erik Rostoft i SPN. Kortere vei gir både besparelser i tid og bilbruk fortsetter Rostoft.


[ Les mer ]
Bring og Posten åpner ny terminal i Sørlandsparken
Bring Logistics nybygg i Sørlandsparken skal danne skole for de logistikkbygg selskapet skal bygge i andre deler av landet. Den nye terminalen ble nylig åpnet i den delen som kalles logistikkparken. Bygget er på 5.500 m2 og tilkobles fjernvarme.Høsten 2010 åpner den nye terminalen i Sørlandsparken som huser Bring og Posten


[ Les mer ]
La din bedrift bli med på TV-aksjonen 2010 NRK Flyktninghjelpen

TV-aksjonen 2010 har tilrettelagt spesielt for at flere bedrifter skal bli med på aksjonen. Allerede 24. september ble det igangsatt en landsomdekkende Næringslivsstafett som skaper stort engasjement både blant bedriftene og i pressen. Nettsiden www.tva2010.no dokumenterer godt engasjementet, hvor både bidrag og utfordringene florerer. Det er første gang en slik stafett gjennomføres.


[ Les mer ]
Viktige planprosesser høsten 2010 som berører Sørlandsparken
De siste månedene har Sørlandsparken Næringsforening brukt mye tid på å settes seg inn i og gi uttalelser på viktige planer. Både delplan for senterstruktur i Aust-Agder, Kommuneplan for Kristiansand 2011-2022 og Regionalplan (ATP) for Kristiansandsregionen har høringsfrister 1.oktober 2010 forteller Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Disse planforslagene berører alle aktiviteten i Sørlandsparken og de rammebetingelsene næringsdrivende i parken blir underlagt i fremtiden.
[ Les mer ]
Shuttlebussrute til IKEA
I forbindelse med åpningen av IKEA Sørlandet den 21.oktober har AKT satt opp en shuttlebussrute mellom Rona og IKEA. Denne kobles opp mot de vanlige bussavgangene til Sørlandsparken.Nettbus sine blå busser som inntar Kristiansandsregionen fra 2011
[ Les mer ]
Økning i kollektivtrafikken til Sørlandsparken
Busstilbudet til Sørlandsparken er en sak det har vært arbeidet lenge for å bedre. Næringsparken har med sine knapt 3500 ansatte og ca. 7 millioner besøkende meget godt trafikgrunnlag. SPN arbeider for å bedre tilbudet i tråd med nye behov. Vi ser en stor økning på rutene mot Sørlandsparken, hvor 01 bussen øker med hele 12%, eller 3 600 reisende i august, sier daglig leder, Erik Rostoft.Nettbus sine blå busser som inntar Kristiansandsregionen fra 2011
[ Les mer ]
Nye medlemsfordeler til våre medlemmer
I september har Sørlandsparken Næringsforening inngått fordelsavtale med 2 av sine medlemsbedrifter. Avtalene omfatter treningsstudioet Shapes Sørlandsparken og Riis Bilglass. Medlemsbedrifter og deres ansatte kan benytte tilbudene.

Tilbudet fra Shapes Sørlandsparken finner du her.

Tilbudet fra Riis Bilglass finner du her.

Vi vil også i fremtiden arbeide for å bringe våre medlemmer økonomisk fordelaktige avtaler, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN.


Suksess for Sørlandsparkens familiedag - Se bildene
Årets familiedag er nå avviklet med rekordoppsluttning. Hele 1150 påmeldte, smiler en fornøyd leder av SPN, Erik Rostoft. Det er viktig å kunne gi ansatte noe tilbake og vi er derfor svært fornøyd med at så mange ansatte deltar, sier Rostoft. Underholdning, god mat og flotte premier er suksessformelen. I artikkelen kan du se bilder fra arrangementet.JIPPI, nytt kosedyr!
[ Les mer ]
Viktig høringsseminar om ny Regionalplan (ATP) 2010-2050

ATP-arbeidet i Knutepunkt-kommunene står foran viktige veivalg. Den regionale planen for tidsperioden frem til 2050 er nå på høring. Men sikrer planen behovet for vekst og utvikling i et 40 års-perspektiv? Dette er utgangspunktet for seminaret vi nå inviterer til, der vi har bedt ulike stemmer i samfunnsdebatten om å bidra med sine perspektiver på fremtidens samferdselsbehov i regionen.

 

Sørlandsparken Næringsforening, som er en av arrangørene bak dette seminaret mener at det er viktig at debatten nå løftes slik at planen kan bli det gode verktøyet regionen trenger for å sikre hensiktsmessig og langsiktig utvikling.

 

Vår intensjon er at dette seminaret er det første i en møterekke for å sikre bred og nødvendig dialog innen høringsfristen løper ut.Sørlandsparken Næringsforening AS logo


[ Les mer ]
Sørlandssenteret utvider åpningstidene fra 22/10-2010
Sørlandsparken har ett viktig kjennetegn; tilgjengelighet for kunder og besøkende. I kjølevannet av IKEAs åpning i Sørlandsparken 21/10-10 er ytterligere fokus satt på åpningstidene. IKEA vil ha åpent hverdager fra kl.10 til kl.22 og lørdager fra kl.10 til kl.20. Sørlandssenteret har fra 22.oktober 2010 besluttet å utvide sine åpningstider. Nye åpningstider blir hvedager fra kl.10 til kl.21 og lørdager fra kl.10 til kl.19, altså 1 time lenger åpent enn idag.Kø på åpningsdagen for Expert og G-Sport


[ Les mer ]
Sørlandsparken lanserer eget gavekort
Etter en tids arbeide og forberedelse har styret i SPN vedtatt å tilrettelegge for et nytt gavekort for Sørlandsparken og medlemsbedriftene. Vi har gjennom etpar år nå hatt flere forespørsler, sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Det vil bli et gavekort hvor brukeren får en hittil ukjent bredde i varer- og tjenester, sier Rostoft. Forventet lansering blir 4.kvartal 2010.Daglig leder i SPN, Erik Rostoft
[ Les mer ]
Åpningsdatoen for IKEA Sørlandsparken er fastsatt
Mange sørlendinger har ventet med spenning på at åpningsdatoen for det nye varehuset i Sørlandsparken blir offentliggjort. Åpningen vil finne sted torsdag 21.oktober 2010 Kl.10.00. God fremdrift i byggeprosjektet har medvirket til at IKEA får med seg årets julehandel.IKEA logo
Historisk godt sommerbesøk til Dyreparken
Årets sommer har vært helt fantastisk, smiler Per Arnstein Aamot, direktør i Kristiansand Dyrepark. Flere dager i juli har det vært satt besøksrekord ved Sørlandets største turistattaksjon. Det nye badelandet har også bidratt til bedre besøk og mange nye tilbud for turistene.
SPN inngår ny fordelsavtale innen rekrutterings- og bemanningstjenester
Sørlandsparken Næringsforening har inngått en ny fordelavtale med Kelly Services. Avtalen omfatter et bredt spekter av rekrutterings- og bemanningstjenester og trer ikraft fra 1.august 2010. Utover tjenestene Kelly tilbyr våre medlemmer vil det også bli avholdt minikurs som blir gratis for våre medlemsbedrifter. i tillegg vil det innføres en rådgivningstjenester innen HR.
[ Les mer ]
Årskort i Dyreparken kan utløse butikkalarmer
Det har den senere tid vist seg at personer som har flere årskort liggende sammen i veske eller lommebok har utløst butikkalarmer. Nærmere informasjon fra Kristiansand Dyrepark kan du laste ned her.
Omsetningsvekst for Sørlandsparken i 2009
Under presentasjonen av varehandelsrapporten for 2009, som ble presentert på Sandens senter fredag 11/6, fremgår det at den totale omsetning for virksomhetene i Sørlandsparken steg med hele 16,9%. "Åpningen av Avenyen våren 2009 har nok virket sterkt inn på dette men vi er godt fornøyd med utviklingen" sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening AS
[ Les mer ]
Varehandelsrapporten presenteres 11.juni 2010 kl.08.00
I samarbeid med Sparebank1 og Kvadraturforeningen inviterer vi alle våre medlemsbedrifter til den årlige presentasjonen av viktige tall og trender innen varehandel. Etter 3 år i parken vil årets presentasjon foregå i kjøpesenteret Sandens i kvadraturen. Tema for morgenen er "Informerte kunder - Til glede eller besvær?"
[ Les mer ]
Medlemsfrokost på Sørlandssenteret 2.juni 2010
I samarbeid med Sørlandssenteret inviteres alle våre medlemmer til frokostmøte onsdag 2.juni 2010 Kl.08.00. Vi får høre om Sørlandssenterets byggeprosjekt. I tillegg skal tidl. redaktør Hans-Christian vadseth holde et innlegg rundt kunsten å få medias oppmerksomhet. Det blir også en presentasjon rundt felles kampanjer for Sørlandsparken. Invitasjonen kan du laste ned her.

Sørlandsparken Næringsforening AS logo


[ Les mer ]
SPN deltok i dabatt om bomring under Kulturnatta
8.mai avholdt Protestfestivalen i sammarbeid med Kristiansand Byallianse en kveldsdebatt rundt den nye bompengeordningen i Kristiansand. I panelet representerte styreleder Hans Almedal, Sørlandsparken Næringsforening. Kvadraturforeningen og flere politikere deltok også i debatten.

Du finner bakgunnen for debatten her.

Fædrelandsvennen dekket saken slik.


Medlemsfrokost om IKEA 21.april 2010 Kl.08.30
SPN har gleden av å invitere alle medlemsbedrifter til frokostmøte onsdag 21.april kl.08.30. Stedet blir Sørlandets Travpark ig tema blir IKEA; fra flørt til fast forhold!

Invitasjonen kan du laste ned her. Påmelding til post@sorlandsparken.no

Frokosten er KUN for medlemsbedrifter og er GRATIS.IKEA kommer til Sørlandsparken Øst


SPN deltar i konseptvalgutredning for samferdselspakken i regionen
Konseptvalgutredningen for Kristiansandsregionen skal avklare prinsippielle løsninger for Samferdselspakke for Kristiansandsregionen Fase 2. Utredningen skal munne ut i en anbefaling av løsning for Samferdselspakkens fase 2.  Sørlandsparken Næringsforening er invitert til å delta i arbeidet med å utforme denne anbefalingen.Erik Rostoft, SPN deltar i konseptvalgsutredningen for samferdselspakken i Kristiansandsregionen.
[ Les mer ]
Næringsforaer mot økte bomavgifter
Sørlandsparken Næringsforening i samarbeid med Sørlandssenteret, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Kvadraturforeningen og Amfi Vågsbygd har gått sammen om å kreve endringer i foreslåtte bomavgifter for Kristiansand. Sammen utgjør disse næringsforaene ca. 1000 virksomheter med nærmere 30.000 årsverk. 
[ Les mer ]
Sørlandsparken del av Iveland kommunes aprilspøk
Mange sørlendinger ble lurt på Iveland kommunes hjemmesider 1.april. Kommunen presenterte en ny samarbeidsavtale med Sørlandsparken Næringsforening om leie av Ivelandshallen som lagerlokale forSPNs medlemsbedrifter.Sørlandsparken Næringsforening AS logo

 


[ Les mer ]
Stor vårkampanje på Sørlandssenteret 6.-10.april 2010
Kampanjen "Vi er VÅR" sparkes igang på Sørlandssenteret 6.april 2010.

Her er noan av aktivitetene du vil finner i løpet av Uke 14;

Åpning av nye butikker

Se&Hør m/artister og konkurranser

Moteshow

Trekning i kubekonkurransen

Bilutstilling og bilrelaterte aktiviteter

Båtmesse

m.m.


IKEA flørter med jobbsøkere

Sørlendingene har lenge hatt et avstandsforhold til IKEA. Nå nærmer det seg åpning av IKEA Sørlandet. Derfor intensiverer møbelkjeden flørtingen med sørlendingene. Med nettdatingsiden www.IKEAflort.no og en storstilt flørtekampanje, skal IKEA sjarmere sørlendingene i senk og rekruttere over 250 medarbeidere fra Agder-fylkene. IKEA kommer til Sørlandsparken Øst


[ Les mer ]
Stoff & Stil etablert i Sørlandsparken
18.februar 2010 inntar tekstilkjeden Stoff & Stil Sørlandsparken. Butikken etablerer utsalg i Avenyen ved lokalene til Bohus.
SPN fornyer fordelsavtaler med Telenor og Veolia Miljø
Gjennom våre medlemsavtaler sparer våre medlemsbedrifter store summer årlig, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Foreningen har nå forlenget sine avtaler innen telefoni og avfallshåndtering ut 2010. Mer informasjon finner du under fanen "parkavtaler".VeoliaTelenorlogo
Sørlandssenteret inviterer til idegunad for Sørlandsparken
Den 11/2-2010 Kl.08.00 inviterer Sørlandssenteret og Kjetil Børufsen alle medlemsbedrifter til en frokost kombinert med idedugnad rundt felles markedsføring av Sørlandsparken. Påmelding direkte til kjetil.borufsen@vital.no

Frokost og presentasjon tar ca. 1,5 time.


IKEA i rute
IKEA er i rute med sitt nye bygg. Besøkende til Sørlandsparken Øst kan nå se hvordan ting tar form. IKEA Sørlandsparken åpner sitt nye varehus på 34500 m2 i 4.kvartal 2010.IKEA logo
2009 ble et godt år for Sørlandssenteret
En godt fornøyd senterleder, Kjetil Børufsen, kan se tilbake på et år med ca. 4% vekst. Sørlandssenteret med sine 115 butikker omsatte i 2009 for ca. NOK 1,3 mrd. Med de utbyggingsplaer som nå ligger vil Sørlandssentert bli et av landets største i årene som kommer.
Gumpen åpner nytt Audi-senter i Sørlandsparken
7.januar 2010 åpner det nye Audi-senetert til Gumpen Øst AS. Senteret får tilhold i Stemmane 3 og blir et av landets mest moderne bilsentre.


Vi ønsker medlemsbedrifter og ansatte


Julefrokost 15/12 på Quality
I samarbeid med Quality Hotel & Resort Kristiansand har SPN gleden av å invitere medlemmer til julefrokost. God mat, litt sang og etpar hyggelige innslag står på programmet. Vi starter Kl.09.00. Velkommen.

Invitasjon og påmeldingsinformasjon kan du laste ned her.


Kriminalitet i Sørlandsparken - Nei takk!
I forbidelse med Sørlandsparkens kraftige utvidelse de senere år er verdien av produksjonsutstyr og varer øket betraktelig. SPN ønsker derfor en tettere dialog med Politiet om hvordan kriminalitet kan unngås, sier daglig leder, Erik Rostoft. SPN har innledet et tettere samarbeid med Ransund Politistasjon i kampen mot kriminell virksomhet.

Se hvor flest mister lappen


[ Les mer ]
Ny fordelsavtale innen kontormaskiner
SPN har allerede en fordelsavtale med Norengros Gustav Pedersen AS. Som kjent er E. Bodahl AS, en kjent leverandør av kontormaskiner og møbler, nå blitt et heleid datterselskap. SPN har derfor i videreføringen av vår avtalemed Norengros også inkludert Bodahls produktspekter.  Avtalen vil gir våre medlemsbedrifter ytterligere forbedringer i sine innkjøpspriser. Du finner mer undervåre avtalesider.
Vellykket Veivalg-konferanse i Sørlandsparken
Konferansen samlet nærmere 140 deltakere fra privat og offentlig virksomhet. Arrangører var en rekke kommuner, begge Agderfylker og Husbanken. Presentasjonene under konferansen viser at det er mange spennende utviklingsprosjekter på gang langs hovedveiene på Agder, fra Flekkefjord i vest til Gjerstad i Øst. Konferansen viser også hvilke utfordringer som ligger innefor miljø, trafikk og arkitektonisk uttrykksform. Ny E-18 veitrasse
[ Les mer ]
Vinmonopolet til Sørlandsparken
I slutten av oktober 2009 kan du gjøre dine innkjøp av edle dråper i Sørlandsparken. Vinmonopolet åpner et flott utslag på 700 m2 i Sørlandssenteret. Beliggenheten blir på samme sted som Pytt & Panne hadde tilhold tidligere.
SPN inngår ny fordelsavtale innen helse- og bedriftsforsikringer
Sørlandsparken Næringsforening har inngått en ny fordelsavtale med Arctic finans & forsikring AS. Avtalen omfatter alle typer næringsforsikring. I tillegg kan vi nå tilby en meget gunstig helseforsikring. Våre medlemmer betaler årlig store milionbeløp i forsikringspremier og ambisjonen i avtalen er å kunne senke disse med mellom 5 og 10% sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. I trange tider ser vi større interesse for våre gode fordelsavtaler sier Rostoft.
[ Les mer ]
Fordelstilbud for medlemmer som ønsker å delta på konferansen MOTION 09

Skal du delta på MOTION konferansen 9. september? Grip sjansen til å gi dine ansatte, kunder og samarbeidspartnere en vitamininnsprøytning med Motion!

MOTION DEAL er et spesialtilbud for medlemmer i Sørlandsparken Næringsforening. Tilbudet består av reduserte deltakerpriser (2000,- eksl mva), samt et gratis og uforpliktende abonnement på Ukeavisen Ledelse og Gründer Økonomisk Rapport til samtlige deltakere ut året. Sørlandsparken Næringsforening v/ Erik Rostoft tar i mot samlet bestilling fra sine medlemmer og sender det videre til MOTION.


[ Les mer ]
Alt klart for familiedagen 26.august i Dyreparken
sjefen over alle sjefer - Asgeir BorgemoenFor femte året på rad er det en glede for Sørlandsparken Næringsforening å kunne ønske alle ansatte med familie velkommen til Sørlandsparkens familiedag i Dyreparken.

Årets underholdning blir ved sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen. Barnas favoritt gjennom mange år, smiler daglig leder Erik Rostoft, som ifjor kunne ønske ca.1000 ansatte velkommen til arrengementet.


[ Les mer ]
Forebyggende tiltak mot svineinfluensa
Med sine nesten 3500 ansatte og ca.7 millioner besøkende årlig er Sørlandsparken et folksomt område. Derfor er det viktig med forebyggende tiltak mot smitte.

Helsedirektoratet har utarbeidet en enkel plakat som våre bedrifter kan laste ned her.


[ Les mer ]
Varehandelsanalysen 2009 lanseres på frokostmøte 28.mai 2009
Årets varenhandelsanalyse, som er utarbeidet av Asplan Vika på oppdrag for Sparebank1, lanseres på en medlemsfrokost 28.mai 2009. Stedet er Møbelmiljø i Avenyen. Oppstart Kl.08.00. I tillegg til selve rapporten vil vi få et øyeblikksbilde av mediehuset Fædrelandsvennen ved Anita Dietrichson. Det vil også bli et nyttig innelgg fra Erik Heisholt med tittelen "Mer effekt for midre penger - Kreativ markedsføring i tøffe tider". Invitasjonen kan lastes ned her.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
Brakåpning for Elkjøp
4.mai 2009 åpnet Elkjøp Megastore i Avenyen, Sørlandsparken. Butikken som rommer 5000 m2 med brune- og hvitevarer var åpent fra kl.07.00 til 22.00 åpningsdagen. Totalt ble det solgt enorme mengder flatskjermer, mp3-spillere, vaskemaskiner og andre elektriske produkter melder selskapet. Åpningen overgikk andre butikkåpninger Elkjøp har hatt andre steder i Norge.
Avenyen utvider stadig
Avenyen, Sørlandsparkens nye handelsområde, utvides stadig. 29.april 2009 åpner Bohus sitt nye varehus på 6000 m2. 4.mai følger Elkjøp etter med sitt nye megastore-konsept på 5000 m2. Hakk i hel følger Jysk som åpner 7.mai etter planen. Det totale nyåpnede handelsarealet i Avenyen blir med de siste nyåpninger på ca.60000 m2. De fleste butikkene i Avenyen melder at omsetningen har vært over forventet.
2 nye butikker på plass i Avenyen 15.april 2009
Nyåpnede Avenyen blir onsdag 15.april 2009 utvidet med 2 nye butikker. Det er sport- og fritidskjeden XXL og det svenske konseptet JULA som åpner sine dører for publikum. Det nærmer deg også nyåpning for Bohus i Avenyen. Flytting foregår i disse dager.Montasje som viser butikkområdet Avenyen (Retailparken) 2008
Ny familiedag 2009 på plass
For 5.år på rad er vi svært godt fornøyd med å kunne fastslå at det også iår blir familiedag for medlemsbedrifter og ansatte. Et lite jubileum, sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Årets tidspunkt blir onsdag 26.august. Arrangementet blir også iår i Dyreparken med "full pakke". Arrangementet besøkes av mer enn 1000 personer. Vi kommer tilbake med mer infomasjon om program utover våren.Fulle hus koste seg med mummi-show i Dyreparken
Medlemsfrokosten fylte BurgerKing
Medlemsfrokosten i mars tok i bruke alle sitteplasser hos nyåpnede BurgerKing i Avenyen. De 75 fremmøtte fikk smake burgere med drikke. Varehussjef hos ICA Maxi ga tilhørerene et innblikk i forberedelsene til åpningen av Avenyen. Medlemsfrokosten ble avsluttet med en omvisning i deler av den nye parken.SPN fyller BurgerKing på medlemsfrokost
Prøvekjør den nye E18
Prøvekjør nye E 18 fra Kristiansand til Grimstad på 4, 5 minutter!

http://www.fvn.no/fvntv/index.jsp?id=13147Ny E-18 veitrasse


Medlemsfrokost i den nye Avenyen 4.mars
SPN har gleden av å ønske alle medlemsbedrifter velkommen til en ny medlemsfrokost i nye Avenyen (tidligere Retailparken). Onsdag 4.mars Kl.09.00 serveres hamburger med drikke til frokost med påfølgende informasjon om det nye, flotte handelsområdet. Etter frokosten vil det bli en rusletur i Avenyen, dagen før åpningen.Montasje som viser butikkområdet Avenyen (Retailparken) 2008
[ Les mer ]
Ny utgave av Sørlandsparken Avis
27.februar kommer utagve 2 av Sørlandsparken Avis. Denne vil bl.a. ta for seg den nye Avenyen (tidligere Retailparken). Opplaget vil være i underkant av 75000 eksemplarer, distribuert over hele Sørlandet.
Avenyen åpner 5.mars 2009
Innspurten for Avenyen (tidligere Retailparken) er igang. 5.mars åpner de fleste nye aktører dørene for publikum. Det blir ialt 15 butikker som tilsammen har nærmere 60.000 m2 arealer.
[ Les mer ]
Asker Næringsråd på studietur til Sørlandsparken
Billingstadsletta Grunneierforening og Asker Næringsråd besøke 11.februar 2009 Sørlandsparken. Formålet var å se på resultatene av den vekst og de valg Sørlandsparken har tatt. Formålet er å utvikle et næringsområde på Billigstad i Asker kommune på nærmere 250.000 m2.
Medlemmer sparer penger i vanskelige tider
Sørlandsparken Næringsforening har de siste 10 år fremforhandlet en rekke partneravtaler, sier daglig leder Erik Rostoft. Det omsettes nå flere 10-talls millioner gjennom disse avtalene.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
[ Les mer ]
SPNs websider setter ny besøksrekord
Websidene til Sørlandsparken Næringsforening opplevde ny klikkrekord i januar 2009. Nærmere 35000 treff ble resultatet denne måneden. Vi opplever en ekspolviv interesse for området, sier Erik Rostoft, daglig leder i SPN. Det arbeides nå med helt nye websider som vil få en kraftig forbedret funksjonalitet.
Fædrelandsvennen lanserer egen avis for Sørlandsparken i 2009
Mediehuset Fædrelandsvennen lanserer i januar 2009 en egen avis for Sørlandsparken. Den vil bli distribuert i et opplag på nærmere 75000 eksemplarer og sirkuleres over størsteparten av sørlandet. Det er planlagt 6 utgivelser i 2009. Dette viser betydningen av vår næringsparks posisjon for landsdelen, sier Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening.
Nytt medlemstilbud testes ut - Næringseiendommer til leie/salg
Våre websider besøkes av stadig flere. Det er også flere som søker næringsarealer i Sørlandsparken. For å teste ut dette gir vi nå de av våre medlemmer som har ledige lokaler for leie eller salg en profilering på våre sider med link til egne prospekter.

Tjenesten blir er rimelig supplement til annen markedsføring. Les mer om tilbudet her.


Nytt shoppingkart over Sørlandsparken klart i Uke 47
I samarbeid med Ispirasjon Sørlandet er det nå legt et nytt oversiktskart/shoppingkart for Sørlandsparken. Kartet publiseres i uke 47 og distribueres til Knutepunkt Sørlandets kommuner. Opplaget vil være 50.000 eksemplarer. Publiseringen av kartet er et steg i arbeidet med å gjøren parken mer tilgjengelig for besøkende, sier Erik Rostoft, daglig leder av Sørlandsparken Næringsforening.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
Dagfinn Enerly gjester Sørlandets Travpark
Torsdag 20.november 2008 avholder Sørlandets Travpark et lunchseminar med fotballspilleren Dagfinn Enerly. Ulykken han opplevde på Kristiansand stadion for 3 år siden forandrets hans liv totalt. Midt i denne situasjonen reiser han nå rundt i landet og forteller sin historie. En historie som også forandrer tilhørernes liv!
[ Les mer ]
Retailparken tar form
Åpningen av den nye Retailparken nærmer seg med stormskritt. Våren 2009 vil 15 nye og dekorative butikker åpne for publikum. Enkelte vil være kjente aktører som utvider sin posisjon i parken. dette gjelder bl.a. Biltema, Bohus, Møbelmiljø og Toys'r'Us. Publikum vil også bli kjent med nye aktører i parken som Sparkjøp, XXL, Jula og Straikjøkken som åpner eget utsalg.


Ny sportsbutikk åpner i Sørlandsparken
Torsdag 4.september åpner den landsdekkende kjeden Sport1 ny butikk i Sørlandsparken. Navnet blir Sport1 Superstore og blir liggende i Skibåsen 43 (Skeidarbygget)
Nærmere 1000 påmeldte til Sørlandsparkens familiedag
Årets familiedag som gikk av stabelen 27/8 hadde nærmere 1000 påmeldte. Tross utrykt vær ble det en trivelig dag for de fleste av deltagerne. Vi kommer tilbake med bilder fra arrangementet i nærmeste fremtid.Små og store venter på Pippi
Alt klart for ny familiedag i Sørlandsparken 27.august
Det er klart at det også iår blir avholdt familiedag for alle ansatte i våre medlemsbedrifter i Sørlandsparken. Onsdag 27.august avhodes familedagen i Dyreparken. Inngang blir fra Kl.16.00. Sett av datoen. Fulle hus koste seg med mummi-show i Dyreparken
[ Les mer ]
Sørlandsparkens første treningsstudio åpner 4.august 2008
Shapes Sørlandsparken åpner nytt treningsstudio i Skibåsen 44. Du kan lese mer om åpningen her.
Innspurt på ny E 18 - Endringer i trafikkmønster
Det arbeides dag og natt for å få ferdig E-18 forbi Sørlandsparken.  Noen dager forsinket vil veien være i operasjonell drift fra fredag 4.juli.

I forbindelse med ferdigstillelsen av E-18 forbi Sørlandsparken, har Agder OPS laget noen skisser som viser endringer i trafikkmønster og trafikkflyt frem mot ferdigstillelsen. Vi vil holde våre medlemmer oppdatert etterhvert som de enkelte stadier iverksettes.Ny E-18 veitrasse


[ Les mer ]
Ny stor Byggmakkerbutikk åpner i Sørlandsparken 2.juli 2008
Her kan du lese mer om den nye butikken.
''Nye'' Sørlandssenteret åpner dørene 12.juni 2008
Etter ca. 1 års byggetid åpner Sørlandssenteret i ny drakt sine dører 12.juni 2008. En godt fornøyd senterleder, Kjetil Børufsen, tror publikum vil like endringene. Totalt har senteret utvidet med ca. 6000 m2 gjennom disse endringene og passerer 40.000 m2 totalt. Senteret har idag ca 115 butikker.
28.mai 2008 presenteres den nye varehandelsanalysen i Sørlandsparken
I samarbeid med SR-Bank1 har Sørlandsparken Næringsforening gleden av å invitere alle medlemsbedrifter til et spennende og høyst aktuelt frokostmøte. Agderforskning vil legge frem den nye varehandelsanalysen. I tillegg vil vi få høre om trender innen varehandelen i fremtiden.
[ Les mer ]
SPNs kontor i Sørlandsparken åpnet
Styret i Sørlandsparken Næringsforening har besluttet å åpne eget kontor i Sørlandsparken. Dette understreker den satsningen foreningen nå gjør, sier styreleder Hans Almedal. Daglig leder Erik Rostoft vil betjene kontoret som i starten vil ha åpent 1 dag i uken. Kontoret åpnet 30.april i Skibåsen Park (Skibåsen 33). Den første perioden vil kontoret være åpent hver onsdag med kjernetid mellom Kl.10.00 og 15.00.Daglig leder i SPN, Erik Rostoft
[ Les mer ]
Logistikkparken tar form
Området ved Buråsen, også kalt Logistikkparken, tar sakte men sikkert form. Åpningen av Byggmakker Sørlandsparken er planlagt å skje sommeren 2008. Senere følger flere bedrifter som f.eks NorCargo.Det nye Byggmakker-bygget i Buråsen tar form
SPN har startet arbeidet med ny strategi og visjon
Sørlandsparken Næringsforening og styret har startet prosessen med å lage foreningens nye stretegi. Vi arbeider midt i norges meste spennende næringspark, uttaler en entusiastisk styreleder, Hans Almedal. Det er i de nærmeste årene viktig å planlegge for fremtiden fremholder han.Styreleder i SPN, Hans Almedal
[ Les mer ]
Viktig informasjonsmøte for medlemmer 16.november 2007
Sørlandsparken er preget av vekst og nybygging om dagen. Behovet for informasjon er enormt. Næringsforeningen har derfor gleden av å invitere alle medlemmer til medlemsfrokost fredag 16.november 2007 Kl.08.30. Stedet blir Quality Resort & Hotel i parken. Vi vil få oppdatert informasjon om E-18 utbyggingen samt utfyllende informasjon om nyetableringer som kommer i Sørlandsparken.  IKEA logoDet arbeides på spreng med ny E18 ved Dyreparken
[ Les mer ]
Braksuksess for Sørlandsparkens familedag
En strålende fornøyd daglig leder, Erik Rostoft, kan melde om rekorddeltakelse på familiedagen 22.august 2007. Hele 1100 ansatte med familier var påmeldt til arrangementet i Dyreparken. Været var perfekt og tilbakemedlingene fra deltakere tyder på at de fleste var storfornøyde. Vi kommer tilbake med flere bilder fra dagen senere.Fulle hus koste seg med mummi-show i Dyreparken
"God Start" rydder Sørlandsparken
Siden begynnelsen av mai 2007 har sammarbeidet mellom NAV, Kr.sand kommune, Sørlandssenteret og Sørlandsparken Næringsforening gitt resultater som er synlige. Ryddepatruljen på 5 personer fra prosjektet "God Start" har hver tirsdag og torsdag sørget for at papir og annet søppel forsvinner fra veier og parkeringsplasser i Sørlandsparken.Søppelet forsvinner gradvis takket være God Start
[ Les mer ]
Klart for en ny familiedag i Sørlandsparken
Det er en glede, for tredje året på rad, å kunne ønske ansatte hos våre medlemsbedrifter velkommen til Sørlandsparkens familiedag. 22.august. Fra Kl.16.00 har næringsforeningen leid hele Dyreparken.
[ Les mer ]
IKEA til Sørlandsparken Øst
Da er mange års spekulasjoner endelig over. IKEA etablerer seg på Sørlandsparken Øst i Lillesand kommune. Dette er en gledens dag for alle i Sørlandsparken, sier daglig leder Erik Rostoft. Dagens område vil virke integrert med Sørlandsparken Øst for alle brukere. Foreløpig er åpningsdato satt til 2010.IKEA kommer til Sørlandsparken Øst
Næringsforeningens nettsider med ny besøksrekord
Sørlandsparken Næringsforenings nettsted www.sorlandsparken.no opplevde i mai 2007 en markant økning i sidetreff. Omtalen av Sørlandsparken og alle aktiviteter som foregår der for øyeblikket ga over 23000 sidetreff i mai, sier en fornøyd daglig leder, Erik Rostoft. Vi opplevere at både lokale, regionale, nasjonale og internasjonale forespørsler kommer via våre websider, sier han. Det arbeides med en "modernisering" og forenkling av SPNs websider om dagen. På sikt vil dette kunne bli en hoveddør til parkens aktiviteter og muligheter, sier Rostoft.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
Ny detaljhandelsrapport presenteres på frokostmøte i parken 14.juni 2007
Sørlandsparken Næringsforening i samarbeid med SR-Bank1 er stolte over å kunne ønske medlemmene velkommet til et annerledes frokostmøte. Den 14.juni 2007 legges den nye detaljhandelsrapporte frem. Det er utarbeidet av Agderforskning og International Research Institute of Stavanger (IRIS).
[ Les mer ]
Sørlandets Travpark - Mer enn bare trav
Etter en turbulent periode har Travparken nå stabilisert situasjonen, og satser videre. Norsk Risktoto og Det Norske Travselskap støtter nå Travparken i den videre satsingen. Travparken satser nå på utvide sin aktivitet til å gjelde ”mer enn trav”. Hyggelig ramme rundt matservering er en av de nye satsninger for Sørlandets Travpark.
[ Les mer ]
Sørlandsparken vokser med stormskritt
Sørlandsparken opplever en enorm vekst for øyeblikket sier daglig leder, Erik Rostoft. Byggeaktiviteten er formidabel. I tillegg pågår utbedring av veier. Interessen for å leie lokaler har vært enorm de siste månedene. Jeg får nesten henvendelser daglig, sier Rostoft. Næringsforeningen jobber nå med premissgiverne for å sørge for en bedre skilting i parken. Fremkommeligheten er viktig, mener han.Anleggsvirksomhet preger parkbildet vinteren 2006/7
Hvor finner jeg bedriftene i Sørlandsparken ?
SPN har nå laget en link til finn.no sin kartsøkertjeneste. Det eneste du trenger er gateadressen. Sjekk denne siden.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
Sørlandsparken Næringsforening fyller 10 år den 2.mai 2006
SPN runder i begynnelsen av mai sitt første runde år. Det er 10 år siden Sørlandsparken Drift AS så dagens lys. Selskapet overtok i siste halvdel av 90-årene forretningsførselen for Randesund Industriforening, som var den første i Sørlandsparken med etabering på 80-tallet.Sørlandsparken Næringsforening AS logo
[ Les mer ]
Sørlandsparken Drift AS skifter navn
På selskapets ordinære generalforsamling i sommer ble det vedtatt å endre navn til Sørlandsparken Næringsforening AS. Dette beskriver våre aktiviteter på en bedre måte, sier daglig leder Erik Rostoft
[ Les mer ]
Medlemsavtalene passordbeskyttes
SPDs avtaler er i mange tilfeller svært gode for små og mellomstore aktører i parken. Enkelte av våre leverandører ønsker at betingelser er forbehold SPDs medlemmer og vi har derfor valg å passordbeskytte avtalesidene.
[ Les mer ]
Profilhåndbok for Sørlandsparken
For noen år siden ble det utarbeidet en profilhåndbok for medlemmer av Sørlandsparken Drift AS. Vi bringer her et par utdrag fra denne. Logoark mm kan bestilles hos SPD på post@sorlandsparken.no til vår selvkost.
[ Les mer ]
Ønsker du å annonsere på vår portal
Kontakt Erik Rostoft dersom din bedrift ønsker å annonsere på SørlandsParken-portalen. Her kan du nå 275 bedrifter og nesten 3400 ansatte i Sørlandets viktigste handelsområde.
[ Les mer ]

Månedens bedrift
Interweb Norge as er en uavhengig leverandør av avanserte webløsninger for tele-kommunikasjonsselskaper, e-handelsløsninger i alle størrelser, portaler for maritim og medisinsk forskning, samt webutvikling på vår egen plattform, JustMake™.

Vi befinner oss i Kristiansand, nærmere bestemt i Ægirsvei 10, der vi har samlet et knippe på 6-7 personer med faglig bakgrunn fra design, database, programmering, markedsføring, salg og kommunikasjon etc.

Søkemotor

Medl. bedrifter
Bransjekatalog

Annonser
 
  Sørlandsparken Næringsforening AS, Skibåsen Park, Skibåsen 33, Postboks 9002, 4696 Kristiansand - Telefon: 920 10 700  |  databaseadministrasjon