Skal du bygge terrasse i år? Her er årets trender!

Påsken er forbi oss, det går mot vår og flere av oss går med planer om å bygge terrasse. Hos Carlsen & Fritzøe Eftevaag i Sørlandsparken gjør lagersjef Wegar Sollund seg klar for en nye og travel sesong.

-Vi ser det går mye i varmebehandlet ask og royalimpregnerte bord, altså bord som krever mindre vedlikehold. Kundene er opptatt av å ha det enkelt, og legger mer penger i terrassen.

-Estetikken er også viktig for kundene, og vi selger mer bord i svart og gråtoner, og brunt som har vært populært en liten stund.

Det er mange ulike terrassebord å velge i.

Utnytt plassen også under terrassen

Og for kunder som skal bygge terrasse i andre etasje, og har ledig areal under, har han en godt tips. -Hvis man legger TIL-TAK, som er et 100% tett dreneringssystem under terrassebordene, får man et tørt og fint rom under som man kan bruke på mange ulike måter. Noen ønsker seg en ekstra redskapsbod, andre en utestue og noen bruker plassen som carport. Det er hvertfall et rimelig bruksareal som bør utnyttes bedre, mener han.

«Vi selger en del Til-Tak. De fleste kunder kommer innom og spør hvordan man gjør det for å få tett rom under terrassen, og hva vi anbefaler. De skal enten bygge ny terrasse, eller bygge på en eksisterende. I mange tilfeller har de også et problem med at det drypper vann ned på etasjen under, og har hørt at det finnes et godt produkt som hjelper. Da anbefaler vi dette produktet, og det er enkelt å forklare hvordan man skal legge det, noe som er en stor fordel for kundene.»

TIL-TAK er et 100% tett dreneringssystem for terrassegulv, som både finnes til nybugde terrasser og eksisterende.

Selv om Wegar er østlending, trives han godt i Kristiansand. Han har tidligere gått på skog- og landbruksskole, og forteller at han ble veldig fascinert av alt det treverk kan brukes til. «Og det kommer hele tiden nye produkter» forteller han. Nå går det mye i varmebehandlet ask og bord i grå- og svarttoner. I tillegg til at de ser fine ut, krever de mindre vedlikehold», mener han.

Wegard trives med å anbefale ulike løsninger for kundene, og hører gjerne på deres behov. «Det gjør jobben variert og spennende, det er hele tiden nye problemer som man må løse for kundene» mener han. Til-Tak er et lettsolgt produkt som det er lett for kundene å legge også, og greit for våre selgere å gi en god forklaring», mener han. Så er det viktig å belyse alle de ulike bruksområdene som kundene har, mener han. «Det er mange som skal bygge på en eksisterende terrasse, og da anbefaler vi alltid Til-Tak light» forklarer han. Nå er det ikke lenge før sesongen kommer i gang på ordentlig, fortsetter han ivrig, kundene bygger terrasse på sommeren når det er varmt og godt ute. Så nå er en god tid til å planlegge og hente inspirasjon» mener han.

Før Wegard må ta fatt på nye oppgaver på lageret, tar han seg gjerne tid til å vise oss utstillingen i butikken. Han gjør seg samtidig klar for en ny sesong med nye kunder!

Legg igjen en kommentar