Gode tall for detaljhandelen i Sørlandsparken også i 2017

Fredag 14/6 ble varehandelrapporten lagt frem på en medlemsfrokost i Sørlandsparken. Rapporten lages av SR-Bank årlig. Rundt 85 påmeldte hadde samlet seg i den nye konferansesalen på Sørlandssenteret. Invitert var både medlemmer fra Sørlandsparken Næringsforening og Kvadraturforeningen.

I tillegg til lokale tall ble også nasjonal statistikk presentert av Kyrre Knudsen, sjeføkonom i SR-Bank. Kristiansandsregionen kommer godt ut av undersøkelsen for 2017. Senterleder Ruben Storevold presenterte kjeden, Normal, som opprinnelig er dansk men som nå satser på å etablere 50 butikker i Norge innen året er omme. Normal Norge startet på Sørlandssentert i mai 2017 og har nå butikk over hele Sørlandet.

Etter presentasjonen gav danske, Dorte Wimmer fra Retail Institute Scandinavia, sine tanker om fremtidens butikker. Spennende tanker som fremhever viktigheten av ansatte/kundebehandlerer med den rette innstillingen og ønske om å gi kunden en god opplevelse. Dette kan ikke netthandel gjøre på samme måten, men nett og fysisk butikk MÅ gå hånd-i-hånd.

Viktige momenter for fremtidens butikk, presentert ved Dorte Wimmer

Veksten i handelstallene for 2017, Kristiansandsregionen sett under ett ble NOK 11,2 mrd. dette utgjør en vekst på 1,9% fra 2016. Sørlandsparken hadde en vekst på hele 4,6%, noe vi er svært fornøyde med kommenterer Erik Rostoft, daglig leder i Sørlandsparken Næringsforening. Han fortsetter; vi opplever størst vekst innenfor kategoriene»Hus og Hjem» samt «Spesialbutikker». Det ble registrert en svak tilbakegang innenfor «Mat og Drikke» som vesentlig stammer fra reduksjon i antall kontorplasser i parken.