Mer enn 50 års erfaring innen mobiltelefoni og it-løsninger i Sørlandsparken

I Barstølveien 5B, også kalt Borgen-senteret, finner vi 3-manns firmaet Mobit Sørlandsparken. Firmaet har gjennom nesten 20 år hatt sin del av navneskifter og de fleste vil kjenne igjen Mobildata Sørlandsparken eller Telehuset Sørlandsparken, som nå er en del av Mobit-kjeden.

Mange i Sørlandsparken vil dra kjensel på daglig leder Rolf-Martin Nygård som har vært en del av denne reisen. En vennligsinnet nordlending med sans for god kundepleie og deltakelse i mange av næringslivets nettverk. Mobit er sammensatt av mobil og it og det indikerer vårt satsningsområde innenfor bedriftsmarkedet, forteller Nygård. Vi vil gjerne være problemløser for våre kunder, som det er fleste av innenfor SMB-markedet i Kristiansandsregionen. Selv om vi selger hardware som telefoner, nettbrett, printere, datamaskiner og software, er det selve bruken av disse som er vår spesialitet, sier Nygård. I forbindelse med sterk økning innenfor skylagring har sikkerhet blitt stadig viktigere. Personvern, GDPR, sikkerhetsrutiner og spam/malware er stadig oftere tilstede i spørsmålene de 3 i Mobit Sørlandsparken får. I tillegg til Nygård finner vi Trond Kvale med over 20 års erfaring og Ina Egren som nærmer seg 10 år i bransjen.

Bilde: Rolf-Martin Nygård i kjent stil. På telefonen med kunder selv under dagens lille friskluftpause.

 

Når vi spør Nygård om endringene i mobil- og it bransjen gjennom disse årene tenker han seg litt om. Jeg tror IoT (Internet of things), mobiltelefonen som datamaskin og stadig raskere mobilnett som 5G er de sterkeste trendene, forteller han. Kombinert med sikkerhetsaspektet ved skylagring tenker jeg du har essensen av våre daglige oppgaver, smiler lederen.

Telefonmarkedet er preget av få og store leverandører som Apple, Samsung og Huawei på telefonisiden og Fujitsu, HP og Canon på datasiden. Vårt mål som partner er å sørge for at kundene våre frigjør synergier og samhandling mellom plattformene. På den måten kan de bruke tiden på sine fagområder mens vi i Mobit Sørlandsparken sørger for at plattformene fungerer, avslutter Rolf-Martin Nygård.