Gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken på flyttefot

Vi har inntil 1300 biler per dag og mange har tilhenger. Da blir det trangt på en liten stasjon og større fare for påkjørsel og personskade. Så en viktig grunn til at vi bygger nytt er at logistikken skal fungere, sier Hans Georg Høgevoll-Garstad, administrerende direktør i Avfall Sør, til Fædrelandsvennen.

Den nye gjenvinningsstasjonen skal ligge i området mellom Ikea og Travparken.

Samtidig blir dagens stasjon i Sørlandsparken nedlagt. Den er for liten til å betjene den store pågangen av besøkende.

Den nye gjenvinningsstasjonen vil bli dobbelt så stor som dagens stasjon og vil være på til sammen 35 mål. Avfall Sør har vurdert flere forskjellige alternativer etter at det ble klart at de måtte ut av dagens stasjon.

Den nye gjenvinningsstasjonen er planlagt åpnet i 2021. Dagens gjenvinningsstasjon skal etter planen leies ut eller selges.