Ricardo Sousa: Jeg ser en positiv utvikling

- Jeg tenker at Sørlandsparken kommer til å fortsette å utvikle seg i en positiv retning, sier Ricardo Sousa, General Manager på Scandic Sørlandet.

Jeg ser en positiv utvikling

– Jeg tenker at Sørlandsparken kommer til å fortsette å utvikle seg i en positiv retning, sier Ricardo Sousa, General Manager på Scandic Sørlandet.

 

Kan du fortelle kort om din bakgrunn?

Jeg kommer opprinnelig fra Portugal, egentlig fra den «fineste» øya i verden, Madeira, men jeg er også 50 prosent tysk (har mor som er tysk). Jeg er så heldig å jobbe med det som jeg elsker, jobbe sammen med stadig nye folk, både som kollegaer og som gjester, oppleve nye kulturer og har en varierende hverdag med stadig nye utfordringer.

Jeg har i hele mitt profesjonelle liv jobbet i hotellbransjen og har gjennom mitt arbeid fått muligheten til å bo og arbeide i mange land, Tyskland, Sveit, Frankrike, USA, Portugal og nå Norge.

I 2012 startet jeg et nytt kapittel i livet mitt da vi som familie bestemt oss for å flytte til Norge (min kone er norsk).

Nå om dagen er jeg Hotelldirektør på Sørlandet og jeg har flere styreverv i organisasjoner innen reiseliv.

Hvilke egenskaper mener du er viktige når man skal lede i en krise?

Når kriser oppstår befinner vi oss ofte i en ukjent situasjon og det er derfor viktig å reagere på riktig måte for at utfallet skal bli så positivt som mulig. For meg er det viktig å prøve å tenke nytt i slike situasjoner, jeg bruker litt tid på å tenke meg gjennom flere senarioer og prøver, ikke minst, å ha litt «is i magen».

I slike situasjoner syntes jeg også det er viktig med et godt samarbeid med teamet vårt (de ansatte), våre eksterne samarbeidspartnere og andre aktører innen bransjen. Samarbeid er noe som er veldig viktig for å komme seg gjennom krisetider da de færreste får best utbytte av å kjøre et «One man show!»

En av de setningene som jeg bruker mye er: “There is no problems, just solutions and if you are not part of the solution, then you are part of the problem!”.

Hvis du ser ti år frem i tid, hvordan tror du Sørlandsparken vil endre seg. Hvilken retning går vi?

Jeg ser en positiv utvikling til tross for at trendene er i stadig endring og netthandel kan bli en «mulig» trussel. Det er i disse situasjoner vi må være kreative og finne nye og attraktive tilbud som vil trekke kunder. Fremskritt i utviklingen har alltid eksistert og vi må klare å følge de nye trendene og ta del i denne utviklingen.

Sørlandsparken er et stort næringsområde med en stor variasjon av bedrifter og bransjer. Jeg tenker at Sørlandsparken kommer til å fortsette å utvikle seg i en positiv retning.

Det er kjempeviktig, spesielt nå, at vi som medlemmer bruker hverandre og samarbeider med hverandre, slikt at bedriftene våre kan vokse seg sterkere sammen.

Hvilke planer har du for sommerferien i år? Har du et favorittreisemål?

Planner til sommer ja … Jeg jobber i en næring som ble hardt rammet av covid-19 og sommeren er nå rett rundt hjørnet. Siden sommeren er en svært viktig tid for vårt hotell, spesielt i år, blir det nok det ingen direkte sommerferie på meg, men kanskje noen turer i båten i helgene dersom det blir fint vær.

Så blir det forhåpentligvis litt tid til ferie til høsten.