Ruth-Elin VapeQueen Bergum-Sveinall: Ferie, hva er det?

- Sørlandsparken er i vekst, sier Ruth-Elin VapeQueen Bergum-Sveinall som er adm.dir av Kristiansand Damputstyr AS og styremedlem i Sørlandsparken Næringsforening.

Ferie, hva er det?  

– Sørlandsparken er i vekst, sier Ruth-Elin VapeQueen Bergum-Sveinall som er adm.dir av Kristiansand Damputstyr AS og styremedlem i Sørlandsparken Næringsforening. 

 

 

Kan du fortelle kort om din bakgrunn? 

 

Jeg kommer fra Kristiansand, men bor per i dag i Marnardal med mann, barn og kuer. Jeg er utdannet kokk, men det var en selger som satt i ryggraden. Derfor har jeg jobbet med alt fra telefonsalg og bilutleie, og har vel i grunn solgt det som finnes å selge. Bare i Sørlandsparken har jeg vært innom Brilleland, McDonalds, Claes Olhson og Smiths Auto tidligere i livet. 

Jeg er i stor del en selger av natur og i 2014 åpnet jeg egen butikk i Kristiansand. Per i dag er dette blitt til elleve butikker hvorav en av dem er i Sørlandsparken. 

 

Hvilke egenskaper mener du er viktige når man skal lede i en krise? 

 

For meg er det viktig å se positivt på livet slik at de rundt merker de har en klippe å holde seg fast ved, samtidig som man må være fremsynt og tenke på hva som i verste fall kan komme. 

 

Hvis du ser ti år frem i tid, hvordan tror du Sørlandsparken vil endre seg. Hvilken retning går vi? 

 

Sørlandsparken er i vekst og samtidig som Kristiansand brer sine «vinger» utover vil parken vokse seg sterkere og sterkere i befolkningen. Da tenker jeg spesielt både på handlevaner, men også i forhold til arbeidsplasser.  

 

Hvilke planer har du for sommerferien i år? Har du et favorittreisemål? 

 

Ferie? Hva er det? Det er noen år siden jeg tok meg en skikkelig ferie. Jeg tror ikke jeg har evnen til å legge jobben fra meg. Jeg elsker det jeg holder på med, men i år blir det ganske sikkert i ferie hjemme i Norge. Min mann og jeg driver hver vår bedrift, samt gård med kuer, så på sommeren blir vi stort sett hjemme, men med noen ovale helger til hytta på Brokke. Vi skal nok også få tatt oss en tur innom Dyreparken i Kristiansand i år, men utenom det blir det nok en rolig sommer.