Rettferdighet i bomplasseringen

Byvekstavtale og bompunkter For to dager siden ble det vedtatt at Kristiansand kommune starter forhandling av byvekstavtale. Nå er det viktig at alle i Sørlandsparken sier hva de mener når det gjelder plassering av foreslåtte bompunkter, se vedlagt forslag til bompunkter og plassering. Daglig leder, Lene Anderssen i Sørlandsparken Næringsforening, sitt leserinnlegg kom på trykk i Fædrelandsvennen […]

Byvekstavtale og bompunkter

For to dager siden ble det vedtatt at Kristiansand kommune starter forhandling av byvekstavtale.
Nå er det viktig at alle i Sørlandsparken sier hva de mener når det gjelder plassering av foreslåtte bompunkter, se vedlagt forslag til bompunkter og plassering.

Daglig leder, Lene Anderssen i Sørlandsparken Næringsforening, sitt leserinnlegg kom på trykk i Fædrelandsvennen i går:

Rettferdighet i bomplasseringen – fvn.no

Rettferdighet i bomplasseringen

Det er nå åpnet for forhandling av byvekstavtale for Kristiansand.
I denne ligger det forslag til å øke antall bompunkter og for Sørlandsparken har det en enorm konsekvens.
Det er planlagt 4 (!) nye bompunkter for de som skal inn i Sørlandsparken. Hvordan tenker politikerne i Kristiansand at det skal gå med Sørlandsparken?
Det snakkes hele tiden om å utjevne forskjeller og å hjelpe de svakest og de trenger det mest – tenker politikerne i Kristiansand at å sette opp 11 ny bompunkter er hjelpen de trenger?
I tillegg kommer det helt tydelig frem at plasseringen av bompunkter ikke bare skal brukes til å redusere bilbruk og utslipp, men faktisk skal brukes til å rettferdiggjøre handelen i Kristiansands-regionen. Dette er ikke et kriterie for å få byvekstavtale, så hva slags tankegang er det at plassering av bompunkter kan benyttes til å få en rettferdig handel?
Skal handel i sentrum nå kompenseres ved å kvele Sørlandsparkens handel, ansatte og besøkende?
I sin tid var det våre politikere som tilrettela og ønsket Sørlandsparken som et supplement til Kvadraturen, med et helt annet vare- og handelstilbud. Sørlandsparken ble kalt og er en regional næringspark.
Nå er undertegnede ikke imot bompunkter, men disse må plasseres rettferdig og ha riktig grunnlag for plasseringen. Slik at de ikke rammer en del av et område og skaper en ekstra stor belastning bare for Sørlandsparken.

Vi ønsker å si hva vi mener og vil gjerne ha kontakt med alle som har en relasjon til Sørlandsparken. Det er viktig å få frem vår stemme! som kan si hva de mener enten via leserinnlegg eller i media.
Lene hjelper gjerne, ta kontakt for en prat på 46 74 77 44