Fagmøbler Kristiansand om møbeltrender

Fagmøbler Kristiansand er den største og nyeste møbelbutikken her i Sørlandsparken.

– Vi er veldig stolt over hva vi har fått til, forteller Connie Olsen. Vårt fokus er service, gode varer på lager, og at butikken ser «smashing» ut hele tiden. Den skal hele tiden inspirere kundene. Vi har veldig mye på lager når kunden vil ha det og at vi har et stort lager.

– Tre av våre ansatte er interiørkonsulenter, som kan hjelpe med kundene med deres spissede kompetanse. Vi kan hjelpe til med boligen fra A til Å.

Yngre kunder på Fagmøbler i Kristiansand

Fagmøbler har altid vært rettet mot en eldre målgruppe, men Connie forteller at de har opplevd et lite skift i målgruppen, spesielt her på Sørlandet. I de andre butikkene kan snittalderen på kunden ligge på rundt 45, mens snittalderen til kundene på Fagmøbler Kristiansand ligger på rundt 35.  Noe av det som trekker yngre kunder er litt trendy møbler.

– Vi har merket noen typer sofaer som har tatt litt av. Den ene sofaen er jo helt «boblete». Den er fantastisk god å sitte i, selv om den kanskje ikke ser slik ut. Den har slått an hos både eldre og yngre. Det var litt overraskende at den gjorde det så godt blant eldre kunder også.

En av de mer trendy sofamodellene på utstilling, som er populær blant både yngre og eldre kunder.

– Trenden har beveget seg veldig fra grått til beige, begynner Connie. Alt skal være beige nå. Det er mye mer varme jordfarger. Vi begynner også å få inn litt flere møbler med farger, for eksempel grønne sofaer.

– Vi har også et spisebord i møbelserien Linea. Det er et rundt spisebord med spiler. Denne modellen har vært en bestselger i to år. Det er sånne typer varer vi forsøker å ha inne hele tiden. Vi selger faktisk til hele Norge fordi vi har det oftest inne på lager.

Fokuserer på utstillinger for inspirasjon

Fagmøbler Kristiansand er full av fine utstillinger, og Connie forteller at de forsøker å inspirere kunden, slik at de kan lettere se alt passer sammen. Det er mange kunder som kommer innom og velger å kjøpe samme kombinasjonen av møbler som utstillingen.

– Vi flytter alltid rundt på utstillingene. En av de ansatte har fokus på utstillinger og hvordan det ser ut i butikken. Det kommer nyheter hele tiden. Vi venter også 4 nye sofaer om noen uker til, og da må vi nok flytte rundt på 12 sofaer for å få plass til de 4 nye. Det er ikke bare å sette det hvor det er plass, det må passe inn med resten.

Eier Thomas Voldmo og butikksjef Connie Olsen

Thomas Voldmo som eier Fagmøbler Kristiansand, eier også Fagmøbler i Drammen, Elverum og Moss. Han bor i Elverum, og drar innom de forskjellige butikkene ofte.

– Vi har også et fantastisk system med tv-skjermen, hvor vi tegner sofamoduler i 3D, begynner Connie mens Thomas viser fram hvordan modulbyggeren brukes. Der kan man se hvordan møbelet vil se ut med andre deler eller andre stofftyper.

Møbelplanlegger med mulighet for å lage 3D-modell av stua

– Vi kan også sette den inn i en 3D-modell av stua, slik at du kan se hvordan den ser ut i forhold til stua. Vi kan legge inn slik som spisebord, tv-benk, slik at stua lages i 3D så lik din faktiske stue som mulig. Det tror jeg ikke noen av de andre møbelforretningene tilbyr.

Skjermbilde av Fagmøblers møbelplanlegger, hvor en modulsofa er bygget i programmet og plassert i et rom laget i programmet. Både rommet og møblene kan tilpasses.

– Vi prøver å være veldig nøye med å informere kundene om hvordan de kan ta vare på møblene, forteller Connie videre. Alle kunder får med en vedlikeholdsbrosjyre, slik at de vet hvordan de skal ta vare på møbelet. Rengjør man møbelet regelmessig og passer på å impregnere det, holder møbelet tiår lenger. Ofte når vi får klager på at møbler ikke holder, så er det på grunn av manglende vedlikehold.

Har man ødelagt et armlene eller trekker på en modulsofa, så er det også mulig å kjøpe nytt armlene eller nytt trekk til modulen. Dette gjør at man kan beholde møblene lenger og ikke trenger å bytte ut hele møbelet skulle noe gå galt.