Sørlandstunet utvides

Sørlandstunet ble utvidet med et nybygg i juni og til høsten skal ytterliggere et bygg med flere store butikker åpne.

 Det er God Driv AS som står bak utvidelsen av Sørlandstunet kjøpesenter med til sammen 22 000 kvadratmeter.

– Med denne utbyggingen vil Sørlandstunet ha en samlet bygningsmasse på ca 50 000 kvadratmeter, sier markedssjef Terje Mykland i God Driv AS.

I bygget som skal stå klart i høst flytter Holdbart og Gigaboks inn – begge nykommere i Kristiansand.

Holdbart, som har spesialisert seg på dagligvarer og jobber for å motvirke matsvinn, skal ha et varehus på 1400 kvadratmeter. Gigaboks er Norgesgruppens nye satsing innen partivarer, og får et bygg på hele 3000 kvadratmeter.

I det første byggetrinnet åpnet bilvaskeanlegget Dive In Carwash. Dette er Nordens største bilvaskeanlegg med en egen vaskegate som kan vaske opp til 70 biler i timen. Anlegget har også en stor hall hvor kundene kan støvsuge og polere bilen selv.  Dette er Kristiansands første Dive In Carwash. Ved siden av vaskehallen har Megaflis åpnet en over 5000 kvadratmeter stor butikk.

Rusta og Power skal også åpne store butikker i «nye Sørlandstunet». Og fra før har tunet veletablerte butikker som Rolfs Elektro, Sørlandskjøkken, Skeidar, Designa, Pet XL og Right Price Tiles.

De to nybyggene er de første Breeam-sertifiserte handelsbyggene i Sørlandsparken – det betyr blant annet fokus på miljø, bruk av miljøvennlige bygningsmaterialer, solcelleanlegg på takene og bevissthet på å holde energikostnadene nede.Sørlandstunet ble åpnet av God Driv AS i 2012 – da med 15 butikker. Når de to nye byggene nå ferdigstilles, vil tunet ha i alt 28 butikker.

 

Sørlandstunet vil bli ca 50 000 kvadratmeter etter utvidelsen. Illustrasjonsbilde: Spiss Arkitektur
Nybygget som skal være innflyttingsklart i høst.