Ydse Auto i Sørlandsparken vokser

Mer enn 40% av kjøretøyene som selges i Kristiansandsregionen ruller ut fra Sørlandsparken. Det betyr at både bruktbilmarkedet og behovet for verkstedtjenester øker. Ydse Auto holder til i Sørlandsparken i Barstølveien. Daglig leder for Sørlandsparken Næringsforening, Erik Rostoft, har besøkt dem.

– Ydse Auto ble etablert i 2018 og flyttet til nye lokaler i Sørlandsparken sommeren 2021, forteller daglig leder Håvard Ydse. Nytt moderne verksted med 9 arbeidsstasjoner og det nyeste av hjelpemidler skal bidra til å bygge et verksted som kan betjene hele regionen. Totalt arbeider i dag 6 personer i verkstedet mens firmaet totalt har 11 ansatte.

– Økende krav til sertifiseringsordninger og utstyr vil gjøre det vanskeligere å drive mindre bilverksteder i fremtiden, sier Ydse. Han viser også stolt avfallshåndteringen. Det som skal kastes foregår på en forskriftsmessig måte mens det som kan gjenvinnes blir tatt vare på.

Håvard Ydse står foran resirkuleringsstasjon
Håvard Ydse står foran resirkuleringsstasjonen.

Selskapet driver også med rehabilitering av bilmotorer sammen med partnere i Skandinavia.

– Dette er både god økonomi og bærekraftig for miljøet, forklarer Ydse. Han mener også at nyere bensintyper som iblandes ethanol i større grad er skadelig for levetiden til dagens forbrenningsmotorer.

I tillegg til verksted, har Ydse Auto en bruktbilhall og har siden oppstart solgt nærmere 2000 biler ifølge Håvard Ydse.

Håvard Ydse står i bruktbilhallen
Håvard Ydse viser stolt fram biler

– Vi har høy kvalitet og opplever derfor kunder som kjøper flere biler av oss. Selskapet selger biler over hele Norge. Faktisk er det for tiden en økende pris på rimeligere, fossile biler, forteller Ydse.

Ydse Auto skifter også bilglass gjennom sin forhandlerstatus hos Glassdrive. Selskapet er medlem av Sjekkpunkt-kjeden og har også dekkomsetning og leiebiler for kundene