Strikkeliv har startet med strikkekafé

Torsdag 21. mars blir det strikkekafé klokka 16:00-20:00 i Foodcourten på Sørlandssenteret. Strikkeliv har arrangert strikkekafé to ganger tidligere i år, og forteller at dette tilbudet er perfekt for både erfarne strikkere og nybegynnere.

– Vi har aldri arrangert noe lignende tidligere, så det var jo veldig skummelt, forteller butikkleder June Kjelvik. Det er litt skummelt å ikke vite om det kommer noen eller ikke, men det gikk jo over all forventning så det er jo veldig gøy.

Strikkekaféen har vært et nytt prosjekt som Strikkeliv har ønsket å arrangere en stund.

– Dette er noe som vi har tenkt på lenge, og så har det kommet forespørsler fra kunder om arrangementer, forklarer June. Vi kontaktet senterledelsen, og de hadde lyst til at vi skulle få til dette og hjalp oss med å arrangere. Vi fikk testet det for første gang i januar og siden det gikk så bra, prøver vi å ha det én gang i måneden.

– På torsdag får vi også besøk av Lena, som står bak strikkeappen My Knitting Journal. Hun kommer fra Kristiansand, og kommer innom en stund på torsdag for å fortelle litt om appen. Appen kan brukes som en strikkebok eller strikkejournal, bare digitalt. Du kan samle oppskrifter, regne ut garnmengde, legge inn garnlager, prosjektene dine og mye annet relatert til strikking.

Strikkeliv har masse garn og ferdigstrikkede plagg fremme i butikken. Her kan man finne mye interessant til strikking, hekling og annet.

Åpent for alle strikkere, uansett nivå

June er veldig tydelig på at strikkekafeen er et lavterskel tilbud, åpent for alle som er interessert i å delta. Det er ikke slik at man må være strikkeekspert for å være med.

– Vi har ingen krav til strikkeferdigheter på forhånd, så det er et åpent tilbud for de som ønsker og treffes for å strikke, forteller June.  Det er ikke noe krav for å kunne delta på strikkekafé, om du er kunde hos oss eller ikke. Det er bare å møte opp, uansett om man vil hekle, sy eller bare prate. Helt fritt hva man vil. Man trenger ikke strikke for å møte opp.

– Folk i alle aldre deltar; både unge, eldre og de midt i mellom, og nybegynnere og de som har strikket i alle år. Det er en fin og lett blanding av alle som driver med dette. To fra Strikkeliv er også tilstede hele arrangementet for å hjelpe om det skulle være behov.

Strikkekafé med loddtrekning og premier

– Strikkekafeen er et veldig lavterskel tilbud til alle som har lyst til å komme, strikke og prate, forteller June. Noen kommer alene og noen kommer sammen med flere. Man sitter der, koser seg, hygger seg, man kan kjøpe mat og drikke om man vil det, og så har vi en liten loddtrekning mot slutten av kvelden.

Noen av strikkemodellene Strikkeliv har modellert i butikken. De har hatt strikkemodeller som premie i loddtrekning tidligere.

– Alle får et lodd når de kommer. De kan vinne et ferdigstrikket plagg som vi har hatt som modell, en strikkepakke, eller andre strikkerelaterte premier.

–  Tilbakemeldingene vi har fått har bare vært positive, både for butikken og for at folk syntes det er koselig at noen har dratt i gang et slikt arrangment. Vi har merket litt at arrangementet har gjort flere kjent med Strikkeliv som butikk.

Da June blir spurt om hva folk som skal delta på strikkekafeen for første gang kan forvente, kommer det et tydelig svar: nemlig å kose seg.