Bli med på Bagasjeromsmarkedet 19. mai

Bagasjeromsmarkedet på Skandinavisk Trafikksenter i Sørlandsparken har blitt flyttet fra søndag 28. april til søndag 19. mai! 

– Bagasjeromsmarkedet vårt er blitt en tradisjon. Vi er blant Norges største – kanskje det største. Rundt 200 biler kommer, de er fylt med det du kan tenke av brukte klær, gjenstander – av alt mulig.

På bagasjeromsmarkedet fylles rundt 200 biler med alt hva hjerte kan begjære av antikk og brukt.

Flere av utstillerne har vært med mange år, det betyr at de liker seg godt, sier en av arrangørene, Sissel Ekeblad Andersen hos Skandinavisk Trafikksenter.

– Reduserer de miljømessige ulempene med bruk-og-kast-samfunnet vårt

– Lopper og antikviteter går aldri av moten, og de siste årene er det blitt viktig for mange å handle brukt. Jeg har veldig sansen for gjenbruk, og synes det kastes altfor mye. Varer som noen ikke ser verdien av, kan andre ha bruk for. Slik reduserer vi de miljømessige ulempene med bruk-og kast-samfunnet vårt, legger Andersen til.

Som navnet tilsier går konseptet ut på at folk som har noe å selge, fyller opp bagasjerommet i bilen sin med ting de ønsker skal bytte eier.

Det er variert innhold i bagasjerommene på bagasjeromsmarkedet.

– Når de kommer til markedsplassen vår, får de tildelt plass til bilen. Så er det bare å åpne bagasjerommet, og gjerne sette opp det medbrakte bordet og dekke det med salgsvarene, sier Andersen.

Arrangementet er for mange en artig familiedag med masse liv og røre på det store området. Kafeteriaen er også åpen for de som ønsker en liten pause.

Bagasjeromsmarkedet er opprinnelig et amerikansk fenomen

– De siste årene har flere tusen personer tatt turen hit og gjort gode kjøp. Her blir det mulig å handle det meste; klær, sko, verktøy, sportsutstyr, leker, bøker, antikviteter – ja, som sagt det aller meste. Vi erfarer at mange rydder loft og kjeller og blir kvitt det de ikke trenger. Samtidig får de inn noen penger på salg. En vinn-vinn-situasjon, sier Andersen.

Bagasjeromsmarked er opprinnelig et amerikansk fenomen, som også har blitt populært i Norge, Sverige og Danmark de siste årene.

Du kan gjøre mange spennende kjøp på Bagasjeromsmarkedet på Skandinavist Trafikksenter.