Skousen inn i Avenyen

18. april flyttet hvitvareforretningen Skousen inn i nye lokaler i Avenyen.

–  Dette blir suverent, sier innehaver Daniel Byklum Kristensen og tørker noen svetteperler. Det er kun noen dager igjen til store åpningsfesten.

Han og resten av Skousen-gjengen løp ut og inn med varer til det 1024 kvadratmeter store og nye lokalet da Sørlandsparken magasin var på besøk. Nye Skousen i Avenyen er kjedens største butikk, og kanskje også den flotteste.

Den nye butikken innredes med tørketromler, vaskemaskiner, kjøleskap, frysebokser, komfyrer – ja, alt som hører til på et kjøkken og vaskerom. Alt blir behørig satt på rett plass – sortimentet er utvidet i forhold til tidligere.

Skousen Kristiansand i Avenyen blir Norges flaggskip-forretning for kjeden

– Kunder vil si WOW når de kommer inn i butikken – det er jeg sikker på. Den blir innredet i tråd med Skousens nye konsept, sier Byklum Kristensen og viser bilder av tilsvarende butikk i Danmark.

Veldig gøy med nyåpning, sier Sindre Røys og Steffen Aksnes som hadde mange og lange dager i forkant av nyåpningen.
©Foto: Kjell Inge Søreide

– Dette blir det første Skousen i Norge med helt nytt konsept og innredning. Skousen Kristiansand i Avenyen blir Norges flaggskip-forretning for kjeden, sier en stolt Byklum Kristensen.

Det er ikke tilfeldig at han viser bilde av en butikk i Danmark. Skousen er dansk og har vært hvitevarespesialisten i vårt naboland i mange tiår. Skousen etablerte sin første hvitevarebutikk i Danmark i 1957, og har siden bygget seg opp som en av de største spesialistene på området.

Preben Skousen etablerte Skousen, da som en familiebedrift. Nå eies Skousen av White Away Group. I 2015 utvidet Skousen til Norge, med netthandel og lokalt drevne franchise-butikker over hele landet. I Norge er det nå 19 Skousen-butikker.

– For oss er det totalopplevelsen som teller

Byklum Kristensen har vært med på hele den norske reisen – det startet i Arendal i 2015, og fra 2018 også i Sørlandsparken.

– Mottakelsen Skousen har fått på Sørlandet, har vært overveldende, sier han.

Skousen satser 100 prosent på hvitevarer; på det som trengs til kjøkken og vaskerom.

– Vi skal være den lokale faghandleren. Vår største styrke er vår hands-on erfaring med produkter. Vi kan derfor anbefale våre kunder det riktige produktet etter behovet – til den riktige prisen. Vi jobber kontinuerlig for å være aller best på hvitevarer, sier Byklum Kristensen.

– For oss er det totalopplevelsen som teller. Hos oss skal det lille ekstra ikke koste noe ekstra. Vi hjelper kundene fra A til Å, fra å finne de riktige produktene og videre til levering og montering ved kjøp av hvitevarer. Vi er også lett tilgjengelig dersom kunder ønsker kontakt med oss etter kjøp, og ønsker ikke å gi oss før kundene syns de har gjort et godt kjøp. Den laveste nettprisen matcher vi også, sier Byklum Kristensen.

Skousen Kristiansand i Avenyen har også eget Proffsenter i butikken.

– I Avenyen blir vi mer synlige

– Vi vil gjerne serve store og små utbyggere på en bedre måte enn tidligere. B2B-kunder er som oftest ute etter de beste prisene sammen med en arbeidsstruktur som gjør deres hverdag enklere. Med ett eget proffsenter kan vi gjøre dette mulig for våre B2B kunder, sier Byklum Kristensen.

Det er kun 200 meter Skousen-guttene flytter hvitevarene – fra lokalene i Barstølveien 60 med Kiwi som nærmeste nabo – til Avenyen med Plantasjen og nye Rema 1000 som naboer.

– Vi har hatt fin lokasjon med gode naboer, men nå blir det mye bedre. I Avenyen blir vi mer synlige, lover Byklum Kristensen.

©Foto: Kjell Inge Søreide,

Det 1024 kvadratmeter store Skousen lokalet, hvor det også er egne showroom – bilde er tatt en uke før åpning.

– Vi er den lokale faghandleren, sier Daniel Byklum Kristensen og Geir Atle Karlsen.

Denne artikkelen var først publisert i Sørlandsparken Magasinet. Les hele magasinutgaven her.