Bagasjeromsmarkedet i Sørlandsparken er en suksess

Søndag 28.april 2019 avholdes bagasjeromsmarkedet på banen til Skandinavisk Trafikksenter. Dette blir for 8-ende gang, forteller Sissel E. Andersen, som sammen med 4 andre ansatte hos SkanTraf, utgjør arrangementskomiteen. Andersen, som har hus i Danmark, fikk ideen fra byen Ebeltoft. Her er bagasjeromsmarkedet utviklet seg til å bli en relativt stor og proffesjonelt drevet event.

Det første markedet i Sørlandsparken ble avhold tilbake i 2015. De fleste av selgerne er privatpersoner som rydder og benytter sjansen til å skaffe seg noen kroner i gjenbruksprosessen. Enkelte er litt mer proffe også, forteller Anita Lynnæs, som også er en del av arrangementskomiteen. Arrangørene driver markedet mest på dugnad.

Gjenbruk er i tiden. Ting du ikke har bruk for kan andre ha nytte. Eksempel på populær varegruppe er barnetøy. Størrelsene skifter raskt og tøyet er ofte lite brukt.

Årets vårmarked får plass til ca.200-250 biler/stands. Mot en avgift på beskjedne Kr.100 kan du bruke bilen som salgsbod. Selgerne ankommet SkanTraf sin bane i Sørlandsparken fra Kl.09.00. Bagasjeromsmarkedet åpner for publikum Kl.11.00 og stenger Kl.15.00. Normalt tiltrekker markedet seg mellom 2500 og 5000 i publikum.

Når vi spør Andersen og Lynnæs om salgsvolumene på markedet smiler de og sier at rapportene melder om alt fra Kr.300 og helt opp til kr.50.000 på noen timer. Vi spør om planene videre. Vi ønsker et større marked for bytting/salg av barneleker, sier Andersen. Her gjelder det samme som med tøy. Store utskiftninger ettersom barna vokser. Lynnæs skyter inn; så er det noen som spør om vi ikke snart skal lage et julemarked på samme måte. Kanskje det kommer en dag.

Vi ønsker damene i komiteen lykke til og håper mange selgere og kjøpere finner veien til Sørlandsparken denne søndagen i april.

Du finner mer informasjon på markedets Facebookside