Et miljøvennlig gigantanlegg

I Sørlandsparken har Gumpen Gruppen et av Norges meste avanserte og bærekraftige skade- og bilpleieanlegg.

I mars ble gigantbygget til over 100 millioner kroner offisielt åpnet av fylkesordfører Arne Thomassen.

– Vi er veldig stolte. Energi, utslipp, avfall, godt arbeidsmiljø og rekruttering har vært stikkord under planleggingen av det nye bygget, sa konsernsjef i Gumpen Gruppen, Per Helge Gumpen da han ønsket velkommen til åpningsfest i det storstilte anlegget.

De nye anlegget har alt innen karosseri, lakkering, bilglass og smart repair, bulkfix, og coating og bilpleie for alle Gumpens fem bilforhandlere.

Bygget er på 6250 kvadratmeter og er proppfullt av nye tekniske løsninger slik at arbeidsmiljø for de snart 50 ansatte skal bli best mulig.

På taket er det 2500 kvadratmeter med solcellepanel, noe som skal forsyne Gumpen Skade og Bilpleie med tilleggsstrøm. Lagring av strømmen fra solcelleanlegget blir gjort i en egen bilbatteribank – en bank som gjør det mulig å spare strøm til dager med høye strømpriser. I tillegg skal en elkjele lage varme, bygget er dessuten knyttet opp til Å Energi sitt fjernvarmeanlegg. Bygget er for øvrig også Norges første klimanøytrale stålbygg.

Bygget er ikke bare flott og miljøvennlig – det er også en rekrutteringsmagnet. Her skal det være attraktivt å jobbe og målet er å ha Norges mest fornøyde kunder.

Og mange kunder må det bli – i løpet av året skal 8000 biler innom Gumpen Skade og Bilpleie.

Terje Olsen er daglig leder for det nye skadeanlegget.
Per Helge Gumpen viser en delt Nissan Leaf på utstilling –
det er Leaf-batterier som brukes til å lagre strømmen som produseres på solcelletaket.
OneCo har også hatt ansvaret for at skade- og bilpleieanlegget har fått solceller på taket.
Fra venstre: Eirik Skaara, Øystein Støle, Håkon Dean fra OneCo sammen med Sondre Loland Gumpen.