Solgte skolesekker for over 200 millioner kroner

Det går godt for skolesekkprodusenten Beckmann i Sørlandsparken.

I fjor ble det solgt skolesekker for over 200 millioner kroner, og så langt i år ligger de foran budsjett. Visjonen til Beckmann er å lage verdens beste skolesekker, og Beckmann er i dag markedsleder på skolesekker i Skandinavia.

Fjoråret var et rekordår med en omsetningsvekst på 20 prosent i forhold til året før. Men Beckmann jakter etter flere bein – eller land – å stå på: Nå vil bedriften selge sine sekker i USA. Tidligere i år har de lansert sekkene i Belgia og i Italia.

For til tross for rekordomsetningen, er driftsresultatet lavere enn året før. Resultatet før skatt ble på 24,4 millioner kroner i 2022, mot 27 millioner kroner i 2021. Årsaken er i hovedsak økte kostnader på frakt, logistikk, arbeidskraft og materialer.