Posten stanset utkjøring

Snøkaoset har ført til at all utkjøring av post og pakker fra terminalen i Sørlandsparken er stanset.

– Jeg har aldri opplevd liknende – dette er helt mot normalen. Våre store biler skal ikke ute på veiene nå, sier Øistein Bergstøl, distriktssjef i Posten Norge i Sørlandsparken.

Det ble derfor besluttet tidlig 2. januar at all utkjøring skal stanses.

– Vi er en samfunnskritisk bedrift, men jeg tenker at på en dag som dette er det ikke så viktig om brevene kommer frem et par dager for seint. Vi må tenke sikkerhet for våre ansatte. Det vil etter vår mening være svært uklokt å sende kjøretøy ut på veiene under forholdene som råder akkurat nå, sier Bergstøl til Næringsforeningen i Sørlandsparken.

Mandag kveld, første januar, ble det målt over 1 meter med snø på den 50 mål store tomta utenfor terminalen. Her står også en rekke av Postens små og store kjøretøy parkert, noe som gjør ryddearbeidet vanskelig.

– Det jobbes på spreng med å rydde unna snøen, men det er svært krevende og svært store snømengder. Ryddearbeidet er komplisert, og nå vet vi heller ikke hvor de skal gjøre av alle snøen, sier Bergstøl.

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, understreker at det viktigste nå er at folk på Sørlandet ikke legger ut på veien hvis de ikke absolutt må.

– Dersom dere må ut å kjøre avpass farten etter forholdene og hold god avstand til trafikken forøvrig.  Vi oppfordrer også bilister til å ha overlevelsespakke i bilen, sier Sødal.

Du kan lese mer om overlevelsespakken i denne saken NAF sendte ut på tidligvinteren https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/18021797/naf-denne-overlevelsespakken-bor-du-ha-i-bilen-om-vinteren?publisherId=2126680&lang=no

Bildet av snødekket område ved Postens lokaler

Nedsnødde biler graves frem på Postens terminal i Sørlandsparken. Foto: Øistein Bergstøl